Nākamnedēļ Daugavpilī sāks bīstamo ceļu bedrīšu remontu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.janvārī noslēgsies Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) izsludinātais konkurss par asfaltbetona seguma bedrīšu remontu ziemas un vasaras periodā. Nākamnedēļ sāks to bedrīšu remontu, kuri uz ceļiem rada bīstamas situācijas.

KSP tehniskās nodaļas vadītājs Igors Prelatovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad bedrīšu remonta apjomi esot ieplānoti iepriekšējā gada līmenī. 2013.gadā pilsētā bija remontēti un rekonstruēti vairāki ceļu posmi, tādēļ situācija esot uzlabojusies.

Piemēram, tika remontēti ceļi, uz kuriem iepriekšējos gados bedrītes bieži vien tika lāpītas. Neskatoties uz minēto, bedrīšu remonta apjomi netiks samazināti: darbu plānā iekļaus papildus posmus, kuros šie darbi ir nepieciešami.

Tāpat I.Prelatovs paziņoja, ka šogad tika nolemts izsludināt divus iepirkumus par remontdarbu veikšanu, lai labāk izplānotu darbus, izanalizējot situāciju gada vidū. Veicot darbus, tiek plānots izmantot jaunas tehnoloģijas, kuras esot nedaudz dārgākas, bet arī izturīgākas.

Pateicoties pēdējā laikā Daugavpilī novērotājiem laikapstākļiem, pagaidām avārijas bedrīšu uz ceļiem nav daudz – aptuveni par trešdaļu mazāk, nekā pērn, atzīmēja ceļu inženieris.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, ziemā pilsētā plāno veikt ceļu bedrīšu remontu 900 m2 platībā, vasaras posmā – 4755 m2 platībā.


Написать комментарий