ES nosodīja likumu pret homoseksuāļiem, kuru pieņēma Nigērija

foto: mosmonitor.ru
foto: mosmonitor.ru

Eiropas Savienība ir satraukta par Nigērijas likumu, kurš aizliedz viendzimuma laulības, teikts Augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrīnas Eštones paziņojumā.

„Eiropas Savienība uzstājas pret diskrimināciju pēc seksuālās orientācijas pazīmes, ciena cilvēka pamattiesības un likuma spēku, ieskaitot organizāciju, sirdsapziņas, vārda un visu cilvēku vienlīdzību”, – atzīmēts paziņojumā.

Pēc Eštones vārdiem šis likums ir pretrunā ar cilvēku tiesībām, kuras garantē Nigērijas pamatlikums. „ES atbalsta cilvēku tiesību cienīšanu visās valstīs. Tādēļ esmu satraukta par to, ka virkne likuma nostādņu ir pretrunā ar pamattiesībām, kuras garantē Nigērijas 1999. gada Konstitūcija. Turklāt tās atšķiras no juridiskajām saistībām, kuras ir nostiprinātas daudzos starptautisko vienošanos dokumentos, kuru dalībniece ir Nigērija”, – ES diplomātijas vadītāju citē aģentūra ИТАР-ТАСС.

Iepriekš Nigērijā pieņemto likumu nosodīja ASV.

Kā tika ziņots, Nigērijā desmiti geju tika arestēti pēc likuma stāšanās spēkā. Pagājušajā nedēļā Nigērijas prezidents Gudlaks Džonatans parakstīja likumu, kurš paredz brīvības atņemšanu uz 14 gadiem par viendzimuma laulībām un 10 gadus par dalību klubos, biedrībās un organizācijās, kuras aizstāv seksuālo minoritāšu tiesības.


Написать комментарий