Portāla Gorod.lv aptauja: 72% respondentu Daugavpils pilsētas domes darbu novērtēja ar «neieskaitīts»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka gandrīz puse respondentu (48%) pašreizējā Daugavpils pilsētas domes sasaukuma darbu novērtē ar 1 balli.

Zīmīgi, ka komentāros daudzi lasītāji bija sašutuši, ka atbilžu variantos nebija atzīmes „0”. Jāatzīst, šādu variantu nepiedāvājām, jo cilvēki (deputāti) tomēr ierodas darbā, t.i., kaut ko dara sabiedrības labā.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 14% aptaujāto pašreizējā Daugavpils pilsētas domes sasaukuma darbu novērtēja ar 3 ballēm 10 ballu sistēmā, 10% - ar 2 ballēm, 7% - ar 4 ballēm un 7% - ar 5 ballēm. Tādējādi par 5 ballēm augstāko atzīmi ielika 8%, ņemot vērā, ka atzīmes no 1 līdz 3 ballēm tiek uzskatītas par „neieskaitīts”, Domes darbu negatīvi novērtēja 72% respondentu.

Augstāk par 5 ballēm Domes darbu novērtēja 1%-2% aptaujāto. 11 no 411 respondentiem deputātu darbu novērtēja ar 10 ballēm.

Jāatzīmē, ka līdzīgu aptauju portāls rīkoja mēnesi pēc pašreizējā Domes sasaukuma darba sākuma. Toreiz 54% aptaujāto deputātu darbu novērtēja negatīvi, 27% uzskatīja, ka vērtēt sasaukuma darbu būtu pāragri, 7% Domes darbu novērtēja pozitīvi.

Neilgi pirms pašvaldību vēlēšanām, 2013.gada aprīlī, portāls lūdza novērtēt iepriekšējā Domes sasaukuma darbu. Arī toreiz 8% respondentu Domes darbu novērtēja augstāk par 5 ballēm. Tādējādi pilsētnieku viedoklis par pašvaldības darbu paliek nemainīgs.


Написать комментарий