Sudraba raksta tautas kustības pamatnostādnes un sola aizsargāt kā mūris

foto: vision24.lv
foto: vision24.lv

Bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, kura pagājušā gada nogalē paziņoja par savas tautas kustības dibināšanu, atklājusi, ka kopā ar nelielu grupu sākusi darbu pie tās pamatnostādnēm.

Sarunā ar laikrakstu Latvijas Avīze, Sudraba norāda, ka pagaidām viņas kustība nav uzskatāma par partiju: "Vispirms ir jānotiek cilvēku un personu grupu vienošanās procesam. Novembrī man vēl nebija ne sponsoru, ne kādas juridiski nodibinātas biedrības. Tagad kopā ar nelielu grupu rakstām pamatnostādnes, ieliekot savu izpratni par pamatvērtībām un to, kādu gribam Latviju redzēt."

"Janvāra beigās vai februāra sākumā uzrunāsim cilvēkus plašāk, veidosim internetā mājas lapu, dodot iespēju interesentiem izteikt viedokļus, kontaktēties," stāsta Sudraba.

Sudraba uzskata, ka cilvēki viņai uzticoties: "Cilvēki manī saskata personu, ar kuru kopā būtu gatavi iet politikā vai vismaz atbalstīt ar padomu, idejām, zināšanām. Jo nav iespējams izveidot stipru un drošu komandu, ja viens otram neuzticas. Lai uzticētos, ir būtiskas kopīgas vērtības un pārliecība, ka viens otru nenodos. Tie, kas mani uzrunā, šīs vērtības saskata. Tā savulaik veidoju komandu Valsts kontrolē – darbinieki zināja, ka viņus aizsargāšu kā mūris, un es zināju, ka man ir droša aizmugure, ar viņiem kopā ietu kaut izlūkos."

Viņa arī uzskata, ka uzticēšanās viena otram starp Latvijā dzīvojošajām kopienām ir iespējama: "Krievu tautības vidē ir vairāk neuzticēšanās tajā ziņā, ka ik pa laikam cilvēki izjūt spriedzi, kad kāds viņiem ar kaut ko draud – kaut vai ar izsūtīšanu ārā no valsts, ko viņi ir saklausījuši kāda politiķa paziņojumos, kurš teicis – jums jābrauc prom, jūs te neesat vajadzīgi. Tad reaģē emocionāli ļoti asi. Vēl krievu tautības cilvēki uzskata, ka viņiem daudz grūtāk nokļūt varas struktūrās, izpildvarā."


Написать комментарий