Fotogrāfa A.Kivrina Daugavpils pilsētas domē atklātā izstāde māca pārvarēt sevi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 15.janvārī, Daugavpils pilsētas domē tika atklāta pazīstamā fotogrāfa Anatolija Kivrina izstāde „Pārvarot”.

Izstādē apskatāmie aptuveni 30 melnbaltie darbi ir veltīti sportam. Tajās atspoguļotas sacensības sporta vingrošanā, velomaratons Ilūkstē, Skandināvijas kausa sacensības, kāpšana Monblānā. Šajās sacensībās piedalījās dažāda vecuma daugavpilieši, savukārt Monblāna pakājē fotogrāfs nobildējis savu ģimeni.

A.Kivrins pastāstīja portālam Gorod.lv, ka sporta tematika viņam esot tuva un aktuāla, jo viņš pats nodarbojas ar sportu: skrien, braukā ar divriteni.

„Katram no mums sevi jāpārvar katru dienu: jāpārvar savi ieradumi, sava nevēlēšanās kaut ko darīt, slinkums. Dažreiz no rīta ir grūti piecelties un izpildīt vingrinājumus, bet cenšos sevi stimulēt, jo jābūt labā formā.

Savos darbos vēlējos atspoguļot sportista, kas pārvar sevi, koncentrēšanos. Cerams, ka mana izstāde kādam no apmeklētājiem palīdzēs pārvarēt sevi un, beidzot, sākt sportot”, paskaidroja Anatolijs Kivrins.

Viņa darbu visstingrākā kritiķe ir fotogrāfa sieva Ļubova. Viņi šogad svinēs 40 gadu laulības jubileju. „Vīrs vienmēr lūdz novērtēt viņa darbus, un es vienmēr esmu patiesa: ja nepatīk, tā arī saku. Viņš, protams, apvainojas, dažreiz sastrīdamies, tomēr mans viedoklis viņam ir svarīgs”, pastāstīja Ļubova Kivrina.

Izstādes „Pārvarot” atklāšanā bija pulcējies liels interesentu skaits – fotogrāfi, žurnālisti. Pasākumā piedalījās arī pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš teica apsveikuma runu un pasniedza oriģinālu ziedu pušķi un suvenīru.

Pēc J.Dukšinska vārdiem, Domes telpās pēdējā laikā notiek vairākas pilsētas fotogrāfu izstādes, šī jau ir trešā. „Prieks, ka mūsu fotogrāfiem ir tik daudz ideju un labu darbu. Jo, neskatoties uz to, ka šoziem Sočos notiks Olimpiskās spēles, kurās Daugavpils sportisti nepiedalīsies, mūsu pilsētā sportu mīl un atbalsta”, savā runā minēja pirmais vicemērs. Viņš aicināja visus pilsētas fotogrāfus turpināt šo tradīciju un iemūžināt Daugavpili savos darbos.



Написать комментарий