Deputāti atbalstīja iekšējā auditora amata iekļaušanu Daugavpils novada domes nolikumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 16.janvārī, Daugavpils novada deputāti pieņēma lēmumu par grozījumiem Daugavpils novada domes nolikumā.

Ziņotāja – novada domes izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova – atgādināja, ka minēto grozījumu veikšanu atbalstīja Finanšu komitejas locekļi un tie ir saistīti ar pastāvīga iekšējā auditora amata iekļaušanu Daugavpils novada domes nolikumā.

Saskaņā ar lēmumu iekšējā auditora pienākumos būs pašvaldības komisiju un iestāžu mērķu sasniegšanas pārraudzīšana, to darbības efektivitātes izvērtēšana, kā arī aktīvu pārraudzība, atskaišu pārbaude, darbības atbilstības normatīvajiem aktiem noteikšana. Iekšējais auditors veiks pašvaldības iestāžu, kapitālsabiedrību un komisiju auditu.

Tāpat Daugavpils novada domes nolikumā iekļāva punktus, kuros atrunāts, ka tikai Daugavpils novada domes izpilddirektore ir tiesīga iekšējo auditoru pieņemt darbā, atlaist, noteikt viņa darba algu un slēgt darba līgumu.

Visi deputāti bez papildjautājumiem atbalstīja grozījumu pieņemšanu, tādēļ tika pieņemts gala lēmums.

Jāpiebilst, ka saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas un tiks publicēti pašvaldības bezmaksas izdevumā „Daugavpils Novada Vēstis”, kā arī tiks izvietoti Domes un pagasta pārvalžu telpās. 


Написать комментарий