Krievu kultūras centrs aicina daugavpiliešus jautri nosvinēt “Svjatkus”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar senu tradīciju slāvu tautas divpadsmit dienas – no pirmās zvaigznes parādīšanās Ziemassvētku priekšvakarā līdz ūdens iesvētīšanai – sauc par „Svjatkiem”.

Šajā laikā dienas kļūst garākas, beidzas vecais un sākas jaunais gads – piedzimst Pestītājs. „Svjatkos” pieņemts zīlēt, agrāk neprecētas meitenes šajā laikā zīlēja, lai uzzinātu par nākamo līgavaini, bet zemnieki – par nākamā gada ražu.

Piektdien, 17.janvārī, Daugavpils Krievu nams Kultūras pilī rīko tradicionālo pasākumu „Svjatočnije poteški”, kuru apmeklēt aicina gan pieaugušos, gan bērnus.

Visus interesentus gaida svētku koncerts, kurā piedalīsies Krievu kultūras centra radošie kolektīvi: bērnu vokālais kolektīvs „Russkije karagodi”, folkloras ansambļi „Rusiči” un „Slavjanka”, sieviešu koris „Maļinovij zvon” un vīriešu vokālais ansamblis „Vdohnovenije”.

Īpašie pasākuma viesi būs Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles koris, kā arī deju kolektīvi „Jūras pērles”, „Karuseļ” un „Kružiliha”, baleta studija „Antre”, vokālais kvartets „Lada” un Daugavpils 13.vidusskolas vokālais kolektīvs.

Pasākums sāksies plkst.17:00, ieeja – bezmaksas. Būsiet laipni gaidīti šajā jautrajā pasākumā, kas uzlabos noskaņojumu. 


Написать комментарий