Daugavpils pilsētas domes apakšstruktūru vadītājiem noteiks jaunas darba algas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Parasti gada sākumā Daugavpils pilsētas domē caurskata tās apakšstruktūru vadītāju darba algas: 16.janvārī Finanšu komitejas sēdē darba algas tika vēlreiz pārskatītas, kā arī konvertētas eiro valūtā.

Sākotnēji deputātiem piedāvāja darba algas apstiprināt bez komentāriem, tomēr pēc deputātu jautājumiem tapa skaidrs, ka darba algas ne tikai tiks konvertētas eiro valūtā, bet dažos gadījumos – arī tiek palielinātas.

Šogad no 18 Domes apakšstruktūru vadītāju darba algām tiks palielinātas divu Domes apakšstruktūru vadītāju – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītājas Rutas Ģipteres (450 latu jeb 640 eiro vietā viņa saņems 740 eiro) un Daugavpils pilsētas glābšanas dienesta vadītāja Roberta Ružas (300 latu jeb 427 eiro vietā viņš saņems 499 eiro) darba algas.

Pārējo apakšstruktūru vadītāju darba algas pēc konvertēšanas eiro valūtā tiks noapaļotas uz augšu un pieaugs par nepilnu eiro.

Sēdes gaitā deputātiem paziņoja, ka valsts ir noteikusi atsevišķu amatu minimālās un maksimālās darba algas apmēru, taču jautājums, kādi kritēriji tiek ņemti vērā, nosakot darba algas apmēru, palicis neatbildēts.

Jāatzīmē, ka pirms gada bija palielinātas 4 pašvaldības struktūrvienību (Sporta pārvaldes, Latgales zoodārza, Kultūras pārvaldes un Komunālās saimniecības pārvaldes) vadītāju darba algas.


Написать комментарий