Daugavpilī palielina sociālos atvieglojumus: tuvojas Saeimas vēlēšanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

16.janvārī Daugavpils pilsētas domes Sociālās komitejas ārkārtas sēdē un vēlāk – Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas sēdēs deputāti atbalstīja trīs lēmumu projektus par to cilvēku kategoriju palielināšanu, kuri var pretendēt uz pašvaldības atvieglojumiem.

Lēmumu apstiprināšana neiztika bez diskusijām un jautājumiem, kuri bija saistīti ar iespēju nākotnē vēlreiz pārskatīt pašvaldības atvieglojumu piešķiršanas principus, lai pašvaldības palīdzība dažādām iedzīvotāju kategorijām būtu proporcionālākā un taisnīgākā.

Rezultātā deputāti atbalstīja ieceri, saskaņā ar kuru pilsētas sabiedrisko transportu (tramvajus un pilsētas autobusus) bezmaksas varēs izmantot pensionāri, kuri ir vecāki nevis par 80 gadiem, kā bija iepriekš, bet par 75 gadiem. Minētā jauninājuma finansēšanai pilsētas budžetā būs nepieciešams paredzēt papildfinansējumu 49 800 eiro gadā.

Vēl vieni grozījumi paredz, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība apmaksās pensionāru un invalīdu četru, nevis triju dienu uzturēšanos Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Grozījumu mērķis ir uzlabot maznodrošināto iedzīvotāju sociālās garantijas. Šim mērķim no pilsētas budžeta būs jāiedala 46 299 eiro gadā.

Un trešais lēmuma projekts, kuru atbalstīja deputāti, paredz, ka ar skolas brīvpusdienām Daugavpilī būs nodrošināti skolēni nevis līdz sestajai, bet līdz astotajai klasei ieskaitot. Šim mērķim 2014.gada pilsētas budžetā paredzēs 157 tūkst. eiro.

Gala lēmumi šajos jautājumos tiks pieņemti Domes sēdē 23.janvārī.

Šoreiz atbalstītie lēmumi ir iedzīvotājiem labvēlīgi, tādējādi atgādinot, ka tuvojas Saeimas vēlēšanas. Jāatzīmē, ka augstākminētie lēmumi bija iekļauti dažādu pagājušā gada vasarā pilsētas Domē ievēlēto deputātu priekšvēlēšanu programmās.

Cerēsim, ka pilsētas budžetā pietiks līdzekļu visu pieņemto lēmumu īstenošanai. 


Написать комментарий