A. Broks piedāvāja neapmaksāt pusdienas Daugavpils Krievu liceja un 3. vidusskolas skolēniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes deputāts, būdams cilvēks, kurš ir cieši saistīts ar kultūras sfēru, Finanšu komitejas 16. janvāra sēdē kārtējo reizi atļāvās pajokot, bet viņa joks tika uztverts divējādi.

Apspriežot lēmuma projektu, saskaņā ar kuru pašvaldība tagad apmaksās skolas pusdienas bērniem līdz 8. klasei ieskaitot, radās jautājums par to, vai visas pilsētas skolas spēs ievērot higiēnas normas un organizēt ēdināšanas procesu pilnvērtīgi, jo dažās skolās ēdnīcas ir ļoti mazas.

Vicemērs Jānis Dukšinskis atzina, ka tik tiešām pastāv dažu ēdnīcu nepietiekamas ietilpības problēma, un skolām jāsagatavojas tam, lai ēdinātu lielāku skolēnu skaitu. J. Dukšinskis atzīmēja, ka nākotnē būs jādomā par dažu skolu rekonstrukciju, jo tiek plānots turpināt bezmaksas ēdināšanas programmu.

Jautājuma apspriešanas gaitā deputāte Rita Strode uzdeva Izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai jautājumu, vai skolas fiziski ir gatavas ēdināt šādu bērnu skaitu, un vai būs nepieciešami līdzekļi ēdnīcu paplašināšanai. M. Isupova atzīmēja, la labojumi stāsies spēkā 1. septembrī, tādēļ šo jautājumu risināšanai vēl ir laiks.

„Viennozīmīgi MK noteikumi par higiēnas prasībām, kuri paredz, ka karstu ēdienu bērniem jāsaņem ne agrāk par plkst. 11, bet pārtraukums nedrīkst būt garāks par 30 minūtēm, mēs nespēsim ievērot. Dažās skolās šī prasība netiek ievērota arī tagad, jo ēdnīcās sēdvietu skaits ir 80”, – atzīmēja Izglītības pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka sarežģītākā situācija ir Krievu licejā un 3. vidusskolā. Tieši šī informācija pamudināja deputātu Aivaru Broku piedāvāt neapmaksāt bezmaksas pusdienas tieši šajās divās skolās, kurās ir mazas ēdnīcas. Pēc tam, kad šis priekšlikums radīja klātesošo tūlītēju reakciju, A. Broks palūdza ierakstīt protokolā, ka tas bija joks.

Atgriežoties pie apspriežamās tēmas, R. Strode piedāvāja Izglītības pārvaldei labi izanalizēt situāciju un sagatavot priekšlikumus domei, lai deputāti zinātu, kā šobrīd tiek risināti visi jautājumi.

Savukārt mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka jāstimulē likumdevēju pieņemt tādus likumdošanas aktus, kuri ļautu vieglāk realizēt bezmaksas skolas pusdienas.


Написать комментарий