Deputātu apstiprināšanai iesniegts Daugavpils 2014. gada budžets

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 16. janvāra Finanšu komitejas sēdē tautas kalpi konceptuāli atbalstīja pilsētas 2014. gada budžeta projektu un nodeva to galīgai apstiprināšanai domes deputātu sēdē.

Kā deputātiem paziņoja domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece, kopējais pašvaldības budžets sastādīs 75 395 786 eiro (apmēram 50 milj. latu), izdevumi – 85 194 236 eiro (apmēram 60 milj. latu), deficīts vai finansējums – 11 434 785 latus.

Kā paskaidroja E. Upeniece, pusi no budžeta ienākumiem sastāda iedzīvotāju ienākuma nodoklis, bet pārējo daļu – valsts dotācijas, līdzekļi projektu realizācijai, citi nodokļu un nenodokļu ieņēmumi. No izlīdzināšanas fonda, kā viena no nabadzīgākajām pašvaldībām, Daugavpils saņems 8,6 milj. eiro. Kasē ienāks arī apmēram 9 milj. eiro projektu realizācijai.

Spriežot pēc E. Upenieces ziņojuma, tiek plānoti daudzi jauni pasākumi. Lielu izdevumu pieaugumu nosaka minimālās darba algas paaugstināšana valstī (papildus 700 tūkst.), apmēram pusmiljons eiro paredzēts nākamo projektu tehniskās dokumentācijas izstrādei, 150 tūkst. eiro paredzēti centrālā parka rekonstrukcijai, teju pusmiljons eiro – energoefektivitātes pasākumu programmas līdzfinansējumam. Pietiekami lieli naudas līdzekļi ir izdalīti ne tikai pašvaldību minimālajām vajadzībām, bet arī remontiem, materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai, ievērojams pieaugums novērojams Municipālās policijas darba finansējumā. Budžetā izdevās paredzēt līdzekļus arī papildus sociālajām atlaidēm.

Kopumā uz izglītības sfēru novirzīs 38% no kopējā izdevumu apjoma, ekonomiskajai darbībai * 26%, sociālajai aizsardzībai – 10%. Pa 7% izdevumu pienāksies atpūtai, reliģijai un sportam; pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai, vispārējiem valsts dienestiem; 4% – vides  aizsardzībai, 1% - sabiedriskās kārtības nodrošināšanai.

Edīte Upeniece atzīmēja, ka gada laikā, kā tas parasti notiek, tiks veikti labojumi, un budžets pieaugs. Pēc precizējošiem jautājumiem Finanšu komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja piedāvāto budžetu.

Atgādināsim, ka pie šī gada budžeta veidošanas, izņemot domes atbildīgos darbiniekus, strādāja šādi tautas kalpi – Jānis Dukšinskis, Dmitrijs Rodionovs, Pēteris Dzalbe, Jurijs Zaicevs, Jevgeņijs Carevs un Natālija Petrova.     


Написать комментарий