Cilinskis: Krimināli apsūdzētam pašvaldības deputātam nevajadzētu atrasties amatā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Pašvaldības deputātiem, pret kuriem sākta kriminālvajāšana, nevajadzētu atrasties amatā, taču likuma grozījumi ir Saeimas izšķiršanās jautājums, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam izvirzītais deputāts Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Viņš ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka likuma grozījumi par pašvaldību deputātu pilnvaru ierobežošanu kriminālvajāšanas gadījumā ir politiskas izšķiršanās jautājums un par to būtu jālemj deputātiem un atbildīgajai komisijai.

"Mani uzskati nav mainījušies, taču tā ir Saeimas izšķiršanās, un es priecātos, ja Saeima mēģinātu rast kādu risinājumu," norādīja politiķis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas prioritātes nosaka valdības deklarācija, taču vairākas prioritātes Ciliniskis ieskicēja, piemēram, Eiropas fondu plānošana un fonda līdzekļu apguves kontrole. Tāpat būtiski ir tie jautājumi, kas saistīti ar pašvaldību finanšu izlīdzināšanu un labāku attiecību uzturēšanu ar sociālajiem partneriem - Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, ziņo LETA.

Cilinskis ar deputātu Romānu Naudiņu (VL-TB/LNNK), kuram plāno uzticēt ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, iecerējis apmeklēt visas pašvaldības. Valdībai kopumā ir jāiet uz plašāku dialogu ar pašvaldībām, jo iepriekš tas nav sekmējies pietiekami labi. Tāpat tiks risināti aktuālie vides jautājumi.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka nacionālā apvienība VL-TB/LNNK vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam ceturtdien nolēma izvirzīt Cilinski, bet par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentāro sekretāru varētu kļūt Saeimas deputāts Romāns Naudiņš.

Potenciālajam nākamās valdības sastāvam jābūt zināmam pirmdien, 20.janvārī, žurnālistiem iepriekš sacīja premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (V).

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.


Написать комментарий