Daugavpils novada domes deputāti atbalstīja Višķu pagasta ezeru izpētes ideju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Par papildjautājumu Daugavpils novada domes 16. janvāra sēdes dienas kārtībā kļuva Višķu pagasta biedrības „Niedrājs” iniciatīva piedalīties konkursu projektā „Dabas un bioloģiskās daudzveidības aizsardzība, tai skaitā dabas kapitāla izpratnē”.

Pēc ziņotāja, Višķu pagasta pārvaldes ezeru pārziņa Valda Zukuļa vārdiem konkurss notiek valsts budžeta programmas „Apkārtējās vides aizsardzības fonds” apakšprogrammas „Apkārtējās vides aizsardzības projekti” ietvaros.

V. Zukulis pavēstīja, ka projekta kopējais finansējums Višķu pagasta ezeru apsaimniekošanai, ūdens tūrisma un zivsaimniecības attīstībai sastāda 19 861 eiro, no kuriem 77% jeb 15 331 eiro ir valsts finansējums un 23% jeb 4 530 eiro – biedrības līdzfinansējums.
Jautājuma apspriešanas gaitā Daugavpils novada domes priekšsēdētāja pajautāja, vai projektā ietilpst Višķu un Luknas ezers, uz ko tika saņemta apstiprinoša atbilde.

Savukārt Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieku Arvīdu Kucinu interesēja pasākumi, kurus būs jāorganizē projekta ietvaros, ja tas tiks apstiprināts.

Atbildot uz šo jautājumu, V. Zukulis atzīmēja, ka tie ir dažādi pasākumi – ezeru ūdens analīzes, kontrolzveja, zivju sugu noteikšana, zivju parazītu analīze, zivju barības veidi utt.

Runājot par projekta realizācijas termiņiem, pēc V. Zukuļa vārdiem projekta apstiprināšanas gadījumā tas varētu sākties šī gada martā un beigties novembrī.

Deputāts Roberts Joksts interesējās, vai šis projekts ir biedrības iniciatīva, vai arī līdzīgi projekti tiek realizēti visā Latvijā.

Kā tika noskaidrots, līdzīgi pasākumi notiek galvenokārt ap Rīgu, bet Latgalē tas var kļūt par pirmo projektu.

Diskusijas gaitā tika noskaidrots, ka pasākumu veikšanai tiks piesaistīti Eiropas zvejniecības fonda speciālisti un Daugavpils universitātes pētnieki.

Rezultātā visi deputāti nolēma vienbalsīgi atbalstīt projekta iniciatorus.

Tādējādi projekta apstiprināšanas gadījumā no Daugavpils novada domes budžeta būs nepieciešams līdzfinansējums 4 530 eiro apmērā.     


Написать комментарий