J. Lāčplēsis: Pilsētas 2014. gada budžets ļaus nedomāt, kā savilkt kopā galus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavoils mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, kā viņš novērtē deputātu galīgai apstiprināšanai nodoto pilsētas budžetu 2014. gadam, paziņoja:

„Galvenais, ka mēs atradām līdzekļus jauniem virzieniem, atrisinājām pērnajā gadā paredzētos uzdevumus. Tā ir pabalstu izmaksa, kas ir saistīti ar atkritumu izvešanas sadārdzinājumu, bezmaksas skolas pusdienu piešķiršana lielākam skolēnu skaitam, braukšanas sabiedriskajā transportā nodrošināšana papildus pensionāru kategorijai. Neskatoties uz to, ka sociālās palīdzības summa pieauga nedaudz, pieauga atbalsta veidu skaits.

Galvenais, ka mēs atradām un ieplānojām naudu tehniskās dokumentācijas izstrādei – projektiem tālākai pilsētas attīstībai.
Domāju, ka vairākums iestāžu saņēma pieprasīto finansējumu, protams, bez greznības, bet visas nepieciešamās funkcijas ir jāpilda, un pilsētnieki saņems visus pakalpojumus, kurus jāsniedz pašvaldībai”.

Vai pieaugušais pilsētas budžets nozīmē, ka pilsētas kase saņem lielākus nodokļu ieņēmumus, jo pilsētā ir uzlabojies dzīves līmenis? Mērs domā, ka 2014. gada budžets ir katra pašvaldības darbinieka darba rezultāts, nedaudz nodokļu ieņēmumu pieaugums un finanšu disciplīna, kura kļuva stingrāka pērnā gada beigās, tādēļ pārejošais budžeta atlikums sastādīja teju 2 milj. eiro.

Tāpat mērs paziņoja, ka par vienu no jaunā gada prioritātēm kļūs pilsētas atpūtas vietu labiekārtošana. Tā, pēc iespējas tiek plānots risināt „Porohovkas” labiekārtošanas jautājumu, spert nepieciešamos soļus, lai izveidotu materiālo bāzi tālākai privātās pludmales saglabāšanai, kura atradās pie Stropu ezera, un apvienot abas pludmales atpūtas zonā gar visu piekrasti. Tāpat budžetā paredzēti līdzekļi bērnu rotaļu laukumu un Centrālā parka modernizācijai un aprīkojumam.

„Izstrādāsim arī Daugavas labā krasta labiekārtošanas tehnisko dokumentāciju, jo pilsētnieki pamatoti domā, ka dzīvojot pie upes, mēs ļoti maz to izmantojam kā resursu tūristu piesaistīšanai un pilsētnieku atpūtai”, – atzīmēja mērs. 

Tāpat J. Lāčplēsis paziņoja, ka šogad viņš budžetam neizvēlējās kaut kādu saukli, bet pēc sajūtām šis budžets ļaus strādāt un domāt, ko vēl jāizdara pilsētas labā, nevis par to, kā savilkt kopā galus.


Написать комментарий