T.Bikovskis: ES fondu piesaistes ziņā jauniešu organizācijām un pašvaldības struktūrām ir dažādas pilnvaras

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka darba grupa, kas pēta situāciju pilsētas jaunatnes politikā, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamentam ir izvirzījusi dažas pretenzijas, tostarp neaktīvu piedalīšanos ES projektos.

Pēc Jaunatnes departamenta vadītāja Teodora Bikovska vārdiem, ES fondu piesaistes ziņā pašvaldības un jauniešu organizāciju pilnvaras un „spēles laukums” ļoti atšķiras.

„Projekti, kuros var piedalīties pašvaldības struktūras un nevalstiskās organizācijas, ir ļoti dažādi. Jaunatnes politikas jomā projekti ir orientēti uz jauniešu organizāciju interesēm.

Gadās, ka neformālās valsts organizācijas un pašvaldība iesniedz vienāda satura projektus (piemēram, jauniešu apmaiņas programmu jomā). Vairākums gadījumu tā ir tieši jauniešu organizāciju prerogatīva.

Pašvaldība šādos gadījumos iesaistās kā partneris, ja tas ir nepieciešams. Piemēram, šobrīd šādi tiek realizēts Sarkanā Krusta projekts.

Pašvaldība ir ieinteresēta jauniešu piesaistīšanā no ārzemēm dalībai starptautiskajās programmās, un pie tā tiek strādāts. Ar koordinācijas jautājumiem nodarbojas Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments, ar kuru sadarbojamies kopš mūsu departamenta izvedies dienas”, paskaidroja T.Bikovskis.
 


Написать комментарий