Apstiprinot kārtējos atvieglojumus pensionāriem, Daugavpils pilsētas domes deputāti aizdomājās par reproduktīvām ģimenēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divi no trim grozījumiem, kurus 16.janvārī apstiprināja Daugavpils pilsētas domes komitejās, bija saistīti ar atvieglojumiem pensionāriem – četru slimnīcā pavadīto dienu apmaksu un bezmaksas braucienu sabiedriskajā transportā, kuru varēs izmantot pensionāri, kuri ir vecāki nevis par 80 gadiem, kā bija iepriekš, bet par 75 gadiem.

Apspriežot lēmuma projektu par to, ka pašvaldība apmaksās pensionāru četras slimnīcā pavadītās dienas, deputāte Rita Strode, uzsverot, ka viņa neesot pret atvieglojumu piešķiršanu, paziņoja, ka, viņasprāt, neesot godīgi, ka šis atvieglojums ir domāts visiem pensionāriem, neatkarībā no viņu ienākumiem, savukārt jaunāki pilsētnieki saņem minimālo mēnešalgu, bet viņiem atvieglojumu nav.

R.Strode minēja ciparus un piebilda, ka daudzi pilsētnieki saņem minimālo mēnešalgu, bet viņiem nav statusa, tādēļ pašiem jāapmaksā braucieni sabiedriskajā transportā, jāuztur ģimene un bērni, bet slimību gadījumā viņi slimnīcā negriežas, jo tas ir pārāk dārgi.

„Es cienu pensionārus, bet, ja vidējā vecuma cilvēkiem ir tādi paši ienākumi un nav citu atvieglojumu, kādi ir pensionāriem, viņiem arī jābūt iespējai izmantot atvieglojumu, kas ir saistīts ar ārstēšanas apmaksu. Nekādā gadījumā neesmu pret to, lai apdalītu pensionārus, bet gan par to, lai domātu par reproduktīvām ģimenēm, kuras saņem minimālo mēnešalgu un nesaņem atvieglojumus.
Piedāvāju apspriest šo jautājumu, jo šajā gadījumā, pēc manām domām, pastāv nevienlīdzīgi apstākļi. Uzskatu, ka jādomā par cilvēkiem, kuru aizbraukšanu var novērst, sniedzot pašvaldības atbalstu”, atzīmēja R.Strode.

Deputātes viedoklim piekrita vicemēri Pēteris Dzalbe un Dmitrijs Rodionovs, kuri atzīmēja, ka šis jautājums tiešām jāapsver.
Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis arī atzīmēja, ka jautājums jāaktualizē un jācaurskata sociālās palīdzības sniegšanas sistēma, lai tiktu ņemti vērā cilvēka ienākumi un materiālais stāvoklis.

Deputāti piekrita, ka tuvākajā laikā jāapspriež pabalstu veidi un jānosaka, kādi no tiem būtu atkarīgi no materiālā stāvokļa un ienākumiem.

Tikmēr R.Strode atturējās no balsošanas par piedāvāto lēmuma projektu.


Написать комментарий