Lielbritānijā tiek praktizēti nelegālie aborti pēc dzimuma pazīmes

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēdējās desmitgades laikā Lielbritānijā ir veikti tūkstoši nelegālu abortu, par kuru upuriem kļuva sieviešu dzimuma embriji, ziņo The Times. Par to liecina Anglijas un Velsas tautas skaitīšanas datu analīze.

Londonas Impērijas koledžas statistikas pētījumā parādītas novirzes zēnu un meiteņu skaita attiecībās dažās imigrantu grupās. Tā ticamākais izskaidrojums ir aborti pēc dzimuma pazīmes.

Šāda nelīdzsvarotība novērojama mātēm, kuras ir dzimušas Pakistānā, Bangladešā un Afganistānā, teikts rakstā.

„Šie dati atjaunoja debates par to, vai uz likumīga pamata jāatļauj pāriem uzzināt bērna dzimumu 13. grūtniecības nedēļā”, – atzīmē raksta autors. 

Tāpat viņš min Independent veikto pētījumu, kurš ir veltīts ģimenē otro zēnu un meiteņu skaita attiecībai. Loģika te ir šāda: dažās imigrantu grupās pāri ir gatavi „piekrist”, ka pirmais bērns būs meitene, bet nākamās grūtniecības ar sieviešu dzimuma embriju tiek pārtrauktas.

2011. gada tautas skaitīšanas datu analīze parādīja, ka pirmās paaudzes imigrantu ģimenēs vecākās meitas esamības fakts ievērojami palielina iespēju, ka otrais bērns būs zēns.

Lielbritānijas Veselības aizsardzības ministrijas pārstāve paziņoja: „Aborts pēc dzimuma pazīmes ir nelikumīgs un absolūti nav pieņemams. Mēs turpinām analizēt jaundzimušo dzimumu attiecību un ņemsim bērā jaunos pētījumus”.


Написать комментарий