Nepilnā ģimenē Latvijā aug trešdaļa bērnu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvija citu Eiropas Savienības valstu vidū ir kļuvusi par līderi – pie mums ir visvairāk ģimeņu, kurās bērnus audzina tikai viens no vecākiem, vēsta "Telegraph", atsaucoties uz nesen veikto domnīcas "Policy Exchange" pētījumu. Aiz Latvijas seko Lielbritānija, kur turklāt no trim vientuļajiem vecākiem viens ir bezdarbnieks.

Latvijā 29% bērnu aug viena vecāka ģimenēs, Lielbritānijā nepilnās ģimenēs aug 24% bērnu līdz 18 gadu vecumam, Vācijā tie ir 15%, bet Spānijā – 13%. Tāpat pētījumā uzsvērts, ka "vecāki, kas audzina bērnus vieni, to dara mazāk efektīvi, nekā ģimenēs, kurās bērnu audzināšanā ikdienā iesaistās abi vecāki".

Tā kā pētījumu veica Lielbritānijas eksperti, tad īpaša uzmanība vērsta tieši uz situāciju šajā valstī. Eksperti norāda, ka valstij lielāka vērība jāpievērš vientuļo vecāku nodarbinātības jautājumiem un atbalsta sistēmas izveidei gados jaunajām vientuļajām mātēm. Sociāli neaizsargātie, nestrādājošie vecāki un viņu bērni ir arī paaugstināta riska faktors valsts ekonomiskajai sistēmai kopumā.
 


Написать комментарий