Vatikāns piedāvāja ANO vispasaules cīņas ar pedofiliju plānu

foto: novate.ru
foto: novate.ru

Vatikāns Apvienoto Nāciju Organizācijai iesniedza cīņas ar pedofiliju garīdznieku vidū plānu, ziņo Euronews.

„Vatikāns nopietni attiecas pret seksuālās vardarbības gadījumiem un domā cīnīties ar garīdzniekiem pedofiliem”, – uzsvēra Vatikāna pārstāvis, arhibīskaps Silvano Tomazi. Viņš iesniedza ANO Bērnu tiesību komitejas 65. sesijai Ženēvā ziņojumu par pasākumiem, kuru mērķis ir aizsargāt un ievērot bērnu tiesības.

Ziņojumā ir teikts, ka bērnu vardarbības gadījumu izskaušanā Vatikāns sadarbosies ar valstu varas iestādēm, kuru teritorijā ir notikuši šādi noziegumi. „Svētais Krēsls tāpat uzņēmās uzmanīgi uzklausīt vardarbības upurus un piedalīties problēmu risināšanā, kuras tādēļ ir radušās cietušajiem un viņu ģimenes locekļiem”, – teica Tomazi.

Jautājuma par Vatikāna Bērnu tiesību konvencijas ievērošanu izskatīšana kļuva par precedentu no brīža, kad 2011. gadā izcēlās skandāls ap katoļu garīdzniekiem pedofiliem. Skandālā bija iesaistīti Romas katoļu baznīcas hierarhi, kurus apsūdzēja par to, ka viņi slēpa pakļauto noziegumus un nedarīja zināmus vardarbības pret bērniem gadījumus.

ANO Bērnu tiesību komitejas 65. sesija Ženēvā turpināsies līdz 2014. gada 31. janvārim. Tās rezultātā tiks pieņemts Vatikāna ziņojums, atzīmēti visi jautājumi, kuri rada satraukumu, un pieņemti atbilstoši ieteikumi.     


Написать комментарий