Radīti spīdoši augi, kuri spēj aizvietot gaismas ķermeņus

foto: full-hd-oboi.ucoz.ru
foto: full-hd-oboi.ucoz.ru

Romantiska vakara priekšvakarā daudzi cilvēki cenšas radīt neaizmirstamu atmosfēru ar sveču palīdzību, bet tagad viņi varēs pārvērst randiņu par burvīgu, izmantojot ASV zinātnieku izgudrojumu.

30 gadus zinātnieki mēģināja radīt augus, kuri izstaro gaismu, bet viņu izstrādnes bija atkarīgas no ultravioletās gaismas un krāsvielas satura. Nesen kļuva zināms, ka ASV kompānijas Bioglow zinātniekiem ir izdevies aizēnot iepriekšējās inovācijas – viņi radīja pirmos luminiscentos augus, ziņo Lielbritānijas izdevums Daily Mail.

Misūri štata Sentluisas kompānijas pārstāvji uzsvēra: Bioglow dibinātājam bija nepieciešami vairāki gadi, lai radītu pirmos prototipus, kuri pierādīja, ka augi var izstarot gaismu.

Izstrādātāji žurnālistiem pastāstīja, ka dzīvais gaismas ķermenis tika iegūts jūras bioluminiscento baktēriju un istabas auga gēnu savienošanas ceļā ar mērķi radīt stādu, kuru var izmantot kā gaismas ķermeni.

Pēc zinātnieku vārdiem dabā ir sastopami vairāk nekā divdesmit bioluminiscenti organismi, tādi kā tārpi, kalmāri, dziļjūras velns un baktērijas.

Kompānijas paziņojumā presei ir norādīts: „Radītais „mehānisms” spēj izstarot gaismu visa dzīves cikla laikā, kurš ilgst no diviem līdz trim mēnešiem. Starlight Avatar spīdēšana pēc spēka ir salīdzināma ar zvaigžņu mirdzēšanu”.

Tas nozīmē, ka cilvēkiem jāuztver blāvojošo izstrādni aptumšotā istabā. Iespējams, ka viņiem būs nepieciešamas vairākas minūtes, kuru laikā viņu acis pielāgosies apgaismojumam, lai novērtētu efektu.

„Pēc pirmās vizuālās iepazīšanās ar augu tā daļas, kuras izstaro gaismu, kļūst pamanāmākas”, – paskaidroja Bioglow pārstāvji.   

Pirmā dzīvo gaismas ķermeņu partija tiks pārdota izsolē, bet kompānija jau paziņoja, ka plāno pieņemt pasūtījumus. Izsolē pārdotie augi tiks iepakoti caurspīdīgās kastēs, kuras satur barības vielu gelu, kurā augi sakuplos. Kad augi pilnīgi piepildīs konteineru, tos var pārstādīt parastā puķu podā. 


Написать комментарий