Rēzeknes policijas iecirkņa šefs sevi smagi sašauj

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Igors Trafimovs guvis smagu ievainojumu, neuzmanīgi apejoties ar ieroci: viņš paklupis un kabatā esošais ierocis izšāvis, informē Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Ierocis nav bijis aprīkots ar drošinātāju. Negadījums notika īsi pirms pulksten 19, kad policists, atgriežoties dzīvoklī, paklupa un trieciena rezultātā kabatā esošais ierocis patvaļīgi izšāva.

Iecirkņa priekšnieks guva šautu brūci vēderā. Uzreiz pēc negadījuma viņš nogādāts slimnīcā, kur viņam veikta operācija. Šobrīd viņa veselības stāvoklis ir smags, bet stabils.

Trauma gūta no Trafimova personīgā ieroča. Viņam piederēja TT sistēmas pistole un šos ieročus ražotājs neaprīko ar drošinātājiem, tādēļ trieciena rezultātā tie var patvaļīgi izšaut.

Sadovskis piebilst, ka dienestā Valsts policija neizmanto TT sistēmas ieročus un šajā gadījumā tas bijis policista personīgais ierocis.

Par notikušo ir uzsākta izmeklēšana, kuru veic Valsts policijas Iekšējās drošības birojs. Tās laikā tiks noskaidroti detalizēti notikušā apstākļi, kā arī tiks izvērtēta policista atbildība par neuzmanīgu apiešanos ar ieroci.

 


Написать комментарий