Bangkokas sprādzienā cietušo skaits pieaug

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Sprādziena rezultātā Bangkokas centrā ievainoti 28 cilvēki. Šādus datus izplatīja Neatliekamās medicīnas palīdzības centrs.

Nelielas jaudas ierīce šodien uzsprāga Bantad Tong ielā, pa kuru gāja demonstranti, kuri protestē pret valdību. Sprādziens nogranda 200 m attālumā no līdera Sutena Taugsubana, kurš gāja priekšgalā, ziņo aculiecinieki. Opozīcijas politiķis sprādzienā necieta. Pēc demonstrācijas dalībnieku vārdiem eksplozijas ierīce tika iemesta pūlī no trīsstāvu ēkas puses, kurai garām gāja demonstranti. Daļa aculiecinieku saka, ka eksplozijas ierīci izmeta no garām braucoša automobiļa – ziņo telegraf.com.ua.

Sprādziena vietā operatīvi ieradās policijas pārstāvji un militāristi. Cietušie ir hospitalizēti. Pašpasludinātās Demokrātisko reformu Tautas komitejas pārstāvji, kuri organizē protesta akcijas Bangkokā, jau paziņoja, ka „atbildība par šo aktu jāuzņemas valdībai”.

Komitejas biedri, ieskaitot Sutenu Taugsubanu, steidzamā kārtā apspriež protesta kustības apsardzes pastiprināšanas pasākumus.

Tas ir pirmais gadījums, kad nezināmie uzbruka demonstrantiem dienas laikā. Demonstrantu pozīciju apšaude iepriekš notika naktī. Uzbrucējiem vienmēr izdevās nozust. Naktī uz piektdienu nezināms cilvēks nometa uz demonstrantiem paštaisītu sprāgstošu paketi, kuru bieži sauc par „pingponga bumbu”. Ievainojumus guvušie protesta kustības piekritēji nogādāti slimnīcā. Vēl viens sprādziens naktī nogranda pie Lumpimi parka, kurā arī atrodas opozicionāri. Uzbrukumā cietušo nebija.

Opozīcija vēlas panākt premjerministres pienākumu izpildītājas Jinglakas Činavatas atkāpšanos, kā arī Taizemes Nacionālās sapulces ārkārtas vēlēšanu atcelšanu. Pēc demonstrantu domām pirms jaunajām vēlēšanām valstī jāveic politisko reformu. Bangkokas nemieru rezultātā, kuri turpinās jau trešo mēnesi, 8 cilvēki ir gājuši bojā, bet vairāk nekā 450 cilvēki ir guvuši ievainojumus.   


Написать комментарий