Daugavpils pilsētas mērs tikās ar SPRK, sekmēja siltuma tarifa samazināšanu un izteica savus priekšlikumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 15.janvārī, Daugavpils pilsētas mērs tikās ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadību un apsprieda to, kā tiek skatīti grozījumi SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” tarifos.

Atgādināsim, ka šos grozījumus minētie uzņēmumi SPRK iesniedza pagājušā gada vasarā.

Jāatzīmē, ka informācija par šīs svarīgas tikšanās gaitu tika saņemta nevis no Daugavpils novada domes, bet SPRK pārstāves Ilzes Priedītes. Pēc viņas vārdiem, grozījumu izskatīšanas gaitā tika pieprasīta papildus informācija no komersantiem, un pēdējā atbilde par siltuma tarifu tika saņemta šā gada 15.janvārī. Tiek plānots, ka informācija par ūdensapgādes tarifu tiks saņemta 24.janvārī.

SPRK vairāk nekā mēnesi izvērtēs lēmuma projektu un 30 dienu laikā pieņems savu lēmumu.

I.Priedīte paziņoja, ka SPRK esot iepazinusies ar saņemto informāciju par siltuma tarifu, un tarifu projektus plāno pēc iespējas ātrāk nodot apstiprināšanai, lai pilsētnieki maksātu par pakalpojumu saskaņā ar samazinātu tarifu. SPRK jāpārliecinās, ka tarifa projektā nav iekļauti nepamatoti izdevumi.

Saskaņā ar sākotnējo tarifu paaugstināšanas projektu, ūdensapgādes pakalpojums maksās nevis 0,48 Ls (0,68 eiro), bet 0,53 Ls (0,75 eiro) par 1 m3, kanalizācijas pakalpojums – nevis 0,47 Ls (0,67 eiro), bet 0,53 Ls (0,75 eiro) par 1 m3, kompleksais tarifs būs 1,06 Ls (1,51 eiro) par 1 m3. Savukārt apkures tarifs joprojām būs atkarīgs no dabasgāzes cenas, ja tā būs 205 lati par 1 000 kubikmetriem, apkures tarifs no 43,95 Ls (62,52 eiro) par megavatstundu varētu samazināties līdz 42,69 Ls (60,74 eiro), t.i., par 2,8%.
Tiek plānots, ka PAS „Daugavpils siltumtīkli” ierosinātā tarifa samazināšana par 2,8% tiks apstiprināta SPRK sēdē 6.februārī.

Pēc SPRK pārstāves vārdiem, notikušajā tikšanās tika runāts arī par jautājumiem, kas ir saistīti ar sabiedrisko pakalpojumu piegādātāju un parādnieku attiecību regulēšanu. Daugavpils pilsētas mērs pastāstīja par situāciju ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanu un pilsētā veiktiem energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem. Tāpat J.Lāčplēsis ierosināja ūdensapgādes tarifa noteikšanas uzlaboto metodiku, kas ir saistīta ar tiešu ūdensapgādes pakalpojuma apmaksu.

Atgādināsim, ka SPRK pārstāvji dažas reizes bija ieradušies Daugavpilī, lai piedalītos jaunu tarifu sabiedriskajā apspriešanā. Tiesa, sabiedriskā apspriešana neizdevās, jo daugavpiliešus tikšanās gaitā pārstāvēja daži klusi pilsētnieki, vietējie aktīvisti un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Plašāka informācija par siltuma un ūdensapgādes tarifiem atrodama SPRK mājas lapā sadaļā Siltuma tarifu kartē un Ūdens tarifu kartē.
 


Написать комментарий