Krietni sarukusi 'Shell' peļņa; naftas gigants vaino zemās cenas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Viena no pasaulē lielākajām naftas pārstrādes kompānijām "Royal Duch Shell" piektdien izplatījusi paziņojumu, kurā brīdina, ka uzņēmuma peļņa pērnā gada ceturtajā ceturksnī bijusi ievērojami zemāka par iepriekš prognozēto.

Pie tā, ka naftas gigantam 2013. gada pēdējos trīs mēnešos izdevies nopelnīt vien "nieka" 2,9 miljardus ASV dolāru esot vainojamas zemās naftas un dabasgāzes cenas, kā arī situācija naftas produktu ražošanas nozarē.

"Mūsu 2103. gada sniegums nebija gluži tas, ko es gaidu no "Shell". Mēs fokusēsimies uz "Shell" finanšu rezultātu uzlabošanu, lai panāktu labāku kapitāla atdevi, nostiprinātu operatīvo darbību un projektu attīstību," piektdien izplatītajā paziņojumā paudis "Shell" valdes priekšsēdētājs Bens van Bordens, kurš tikai šā gada janvārī pārņēma uzņēmuma vadību no Petera Vosera, kurš pērn paziņoja par atkāpšanos no amata, kad kļuva zināms, ka naftas gigants 2013. gada pirmajā ceturksnī piedzīvojis peļņas kritumu.

CNBC informē, ka, salīdzinājumā ar 2012. gada pēdējo ceturksni, "Shell" peļņa sarukusi gandrīz uz pusi, proti, 2012. gada pēdējos trīs mēnešos uzņēmuma peļņa bija 5,6 miljardi ASV dolāru, kamēr 2013. gada attiecīgajā laika posmā - vien 2,9 miljoni ASV dolāru.

 


Написать комментарий