Daugavpils pilsētas dome atļaus zem viena jumta izmitināt divas arodskolas: kā sadzīvos celtnieki un mākslinieki?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

16.janvārī Daugavpils pilsētas domes komiteju locekļu apstiprināšanai bija nodots lēmums par bijušās 5.pamatskolas telpu nodošanu bezatlīdzības lietošanā Daugavpils Celtnieku profesionālai vidusskolai. Jāatzīmē, ka daļu no bijušās 5.pamatskolas telpām izmanto Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”.

„Saules skolas” direktore Ilona Linarte-Ruža pastāstīja, ka pagājušā gada beigās Izglītības pārvalde saņēma Daugavpils Celtnieku profesionālai vidusskolas vēstuli ar lūgumu atļaut izmantot telpas otrajā un trešajā stāvā, datorklasi un aktu zāli. Sakarā ar to, ka „Saules skolas” skolēnu daļa mācījās projekta ietvaros renovētajā ēkā, Celtnieku profesionālajai vidusskolai šī atļauja tika dota. Pirms komitejas sēdes notika tikšanās ar Celtnieku profesionālās vidusskolas vadību, kurā tapa zināms, ka skolai ir nepieciešamas papildu telpas.

I.Linarte-Ruža uzskata, ka nākamo celtnieku tā saucamā izmitināšana šajās telpās pasliktinās „Saules skolas” mācību procesu, jo tai arī jānodrošina mācību procesa nodrošināšanai nepieciešamās prasības, turklāt jāņem vērā vidusskolas specifika.

Celtnieku profesionālajai vidusskolai esot nepieciešamas arī citas telpas, iespējams, tās lietošanā tiks nodota ēka Muzeja ielā 3, kurā „Saules skola” vairs neatrodas, jo ēka ir avārijas stāvoklī. Ja topošie celtnieki uz sava rēķina veiks minētās ēkas remontu, varēs kādu laiku izmantot šīs telpas, paziņoja Domē.

Apspriežot jautājumu, Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka arodskolas esot panākušas vienošanos. Situācija neesot vienkārša, taču pilsēta vēlas, lai Celtnieku profesionālā vidusskola veiksmīgi darbotos, jo nākotnē tā var kļūt par Kompetenču centra pamatu, paziņoja M.Isupova, piebilstot, ka pie šī jautājuma tika strādāts divas nedēļas, bet pilnībā apmierināt abas arodskolas neesot iespējams.

Vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka Celtnieku profesionālā vidusskola realizē vērienīgu projektu, un tai esot daudz problēmu ar skolēnu izmitināšanu.

Deputātu viedokli dalījās, izskanēja dažādi pieņēmumi par to, kā sadzīvos mākslinieki un celtnieki, jo katrai arodskolai ir sava specifika un īpatnības.

Deputāts Aivars Broks paziņoja, ka viņš nevar balsot par kompromisu, kas pirms stundas tika panākts piespiedu kārtā. Rezultātā par lēmuma projektu nobalsoja 3 deputāti, pret – viens, divi atturējās, un lēmuma projekts tika nodots tālākai izskatīšanai.

Jāatzīmē, ka „Saules skola” ir pašvaldības iestāde, bet Celtnieku profesionālā vidusskola – valsts iestāde, taču to ar pagaidu telpām nodrošināja nevis valsts, bet pašvaldība.


Написать комментарий