V.Nadeždins par maz zināmiem Krievijas investoriem: Mums par viņiem nav jāmeklē papildinformācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Par Krievijas investoru, kuri šīs nedēļas sākumā apmeklēja Daugavpils pilsētas domi, lai iepazītos ar Daugavpils lidostu un apspriestu turpmākās sadarbības iespējas, vizīti žurnālisti uzzināja nejauši, pēc kā pašvaldība savā mājas lapā ievietoja informāciju par vizīti, publicējot delegātu uzvārdus.

Nolēmām noskaidrot, kas tie ir par cilvēkiem – Krievijas – Baltkrievijas pastāvīgā biroja izpilddirektors Dmitrijs Kokoulins un „Magnus Union” investīciju direktors Sergejs Čerenkovs, tādēļ portāls Gorod.lv nosūtīja pieprasījumu uz Krievijas – Baltkrievijas pastāvīgo biroju un no tā preses sekretāres un Valsts sekretāra palīdzes Jeļenas Ovčarenko uzzinājām, ka minētajā birojā darbinieks D.Kokoluins nestrādā un pēdējo 5 gadu laikā neesot strādājis. 

Savukārt, meklējot internetā Sergeja Čerenkova vārdu, informāciju par šīs personas darbībām lielu investīciju projektu jomā neatradām. Šīs personas uzvārds netika atrasts arī uzņēmuma „Magnus Union” kontaktu sarakstā.

Pēc paskaidrojumiem griezāmies pie Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītāja Vladimira Nadeždina, kurš piedalījās investoru un Domes vadības tikšanās organizēšanā. V.Nadeždins paskaidroja, ka minēto investoru vizīte Domē notika pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas Latvijas — Krievijas lietišķās sadarbības padomes ierosinājuma. Sakarā ar to, ka ierosinājums bija saņemts no šīs iestādes, pašvaldība nemeklēja papildinformāciju par minētajiem investoriem, jo tas neesot pašvaldības pienākums, paskaidroja V.Nadeždins.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs atzīmēja, ka Dome piedalās pārrunās ar visiem investoriem, bet, ja tiek runāts par līguma slēgšanu, protams, tā pārbauda iespējamos partnerus.


Написать комментарий