Īstas ziemas sākumā Daugavpils Poļu nams organizēja jautru karnevālu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudziem no mums ziema asociējas ne tikai ar aukstu laiku un sniegu, bet arī ar ilgi gaidītajiem ziemas svētkiem.

Katrai tautai ir savas Ziemassvētku un Jaungada sagaidīšanas tradīcijas, kuras tauta cenšas saglabāt un nodot saviem bērniem. Bieži vien šīs tradīcijas ir zaudējušas savu maģisku raksturu un pārvērtušies interesantā pagātnes elementā.

Pēc Daugavpils Poļu kultūras centra ilggadējās vadītājas Žannas Stankevičas domām, saikne ar tradīcijām vislabāk ir jūtama nozīmīgu baznīcas svētku laikā – Ziemassvētkos, Lieldienās, Kristus Miesas un Asiņu svētkos, kuru laikā notiek gājieni.

Tāpat Jaungada dienā, 31.decembrī, pēc katoļu kalendāra tiek svinēta Svētā Silvestra diena, kad sākas maskarāžu, deju un jautru pasākumu sezona.

Ievērojot senas tradīcijas, Poļu nams ar poļu kultūras biedrības „Promieņ” atbalstu ceturtdien, 16.janvārī, organizēja jautru karnevālu bērniem. Tajā piedalījās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni un bērnudārza audzēkņi. 

Bērnus izklaidēja Poļu kultūras centra kolektīvi: teātra studija „Ulibajuscajasja raduga” Miļenas Rožanskas vadībā, ansambļa „Barvi Daugavi” vokālisti, Rasitas Titkovas baleta studijas dejotājas.

Karnevāla dalībnieki labi pavadīja laiku: piedalījās dažādos konkursos, dziedāja, dejoja, saņēma pelnītās balvas.
Karnevālu laiks turpināsies līdz Lielajām gavēnim, un noslēgsies naktī uz Pelnu trešdienu.



Написать комментарий