Strīķes sūdzību par Streļčenoka izteikto rājienu vērtēs tiesa

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ceturtdien ierosinājusi lietu pēc atkārtoti no amata Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) atbrīvotās Jutas Strīķes sūdzības par viņai iepriekš piemēroto disciplinārsodu - rājienu, portālam „Delfi“ apstiprināja tiesā.

Tagad KNAB atvēlēts laiks paskaidrojumu sniegšanai par Srīķes sūdzību.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks pērn 19.decembrī nolēma Strīķei piemērot disciplinārsodu - rājienu, par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, bet dienu vēlāk lēma viņu atbrīvot no amata saistībā ar to, ka viņa zaudējusi darba devēja uzticību.

Rīgas Centra rajona tiesā portāls "Delfi" noskaidroja, ka Strīķes pieteikums par rājiena atcelšanu ir saņemts 10.janvārī un tagad septiņu dienu laikā tiesa lems par lietas ierosināšanu.

Strīķe portālam "Delfi" paskaidroja, ka pārsūdzējusi viņai piemēroto sodu, taču sīkāk savu lēmumu nekonkretizēja.

Šogad Streļčenoka lēmumu par Strīķes atbrīvošanu atcēla demisionējušais premjers Valdis Dombrivskis ( V), kurš atzina, ka atbrīvošanas lēmumā ir pieļautas juridiskas kļūdas, proti, tas nav saskaņots ar arodbiedrību un lēmums balstīts uz spēku zaudējušiem normatīviem.

Strīķe atgriezās darbā KNAB, bet otrdien, 14.janvārī Streļčenoks atkal viņu atbrīvoja no amata.

Ja vēstīts, ka KNAB ilgāku laiku pastāv nesaskaņas starp KNAB darbiniekiem un Streļčenoku.

Streļčenoka darbu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša vadītā komisija nesen novērtējusi ar C līmeni, kas nozīmē, ka viņš var turpināt vadīt iestādi, un viņa darbs novērtēts labi.

Savukārt decembra sākumā Streļčenoks kārtējo reizi ierosināja izvērtēt Strīķes darbību, un tika prognozēts, ka pēc šīs novērtēšanas izšķirsies Strīķes nākotne KNAB.

 


Написать комментарий