Komercbanku asociācija: finanšu sektora attīstības plānā trūkst attīstības

foto:treideri.lv
foto:treideri.lv

Finanšu sektora attīstības plāna projekts pašlaik ir koncentrēts uz obligāti ieviešamajiem regulējošajiem pasākumiem, nevis kā attīstības dokuments nozares atbalstam un izaugsmei, norādījuši Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) pārstāvji.

Tādēļ pašreizējo finanšu sektora attīstības plānu asociācija neatbalsta.

«Ir nepieciešams pārskatīt plāna mērķi un noteikt, ka finanšu sektors nav tikai citu tautsaimniecības nozaru attīstību atbalstoša nozare, kas nenoliedzami ir svarīga sektora funkcija, bet pastāvīga, dinamiska tautsaimniecības nozare ar būtisku eksporta potenciālu,» teikts LKA paziņojumā.

Asociācijas pārstāvji arī uzskata, ka «daudzi plānā ietvertie pasākumi ir obligāti veicami darbi, kas Latvijai jāveic kā Eiropas Savienības (ES) un eirozonas dalībvalstij».

«Šādu pasākumu detalizēts izklāsts nav jāietver stratēģiskās attīstības dokumentā, un LKA ir bažas, ka tas nozīmē pašreizējās situācijas saglabāšanu, atsevišķos gadījumos pat stagnāciju,» teikts paziņojumā.

Finanšu sektora attīstības plāns pērn novembrī ir izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē un šodien, 17. janvārī, paredzēta tā izskatīšana Finanšu sektora attīstības padomes sēdē.


Написать комментарий