Sudraba: Mani izseko un manas telefonsarunas noklausās

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Fragments no šodien "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" publicētās intervijas ar bijušo valsts kontrolieri tagad uzņēmēju Ingunu Sudrabu.

– Vērojot jaunu politisko spēku tapšanas procesus, pēdējā laikā rodas iespaids, ka tie tiek bremzēti no līdzšinējās politiskās varas, izmantojot ļoti ievērojamu administratīvo resursu – gan veidojot atbilstošu likumdošanu, gan brutālāk – tikko, piemēram, kāds uzņēmējs izdomā, ka viņam labāk būtu sponsorēt kādu citu, nevis varas partiju, tā pēkšņi vai nu VID, vai KNAB klauvē pie durvīm, vai kāds varai draudzīgs medijs attiecīgu pārraidi vai publikāciju uztaisa... Tas ir iedarbīgs līdzeklis politiskās pārliecības nemainīšanai un jebkuru jaunu politisko iniciatīvu nozāģēšanai.

– Neslēpšu, es to jau izjūtu. Bet mani ar to nevar nobiedēt. Man ļoti atklāti demonstrē, ka tieku izsekota un manas telefonsarunas noklausās.

Bet man gribas, lai būtu pēc iespējas vairāk tādu cilvēku, kas spēj savās domās šo vidi iznīcināt un nesasaistīt sevi ar draudiem un šantāžu. Tas, ko vara dara, ir nožēlojami, tas vien liecina, ka vara ir samērā sapuvusi, ja varai pret saviem uzņēmējiem un sabiedrību jāizmanto šādas metodes. Stipra vara šādas represīvas metodes neizmantotu.


Написать комментарий