Jauns vīrietis gūst nopietnu ķermeņa atdzišanu un pārdzīvo klīnisko nāvi

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ceturtdien Rīgas reģionā kāds 30 gadus vecs vīrietis ilgi nogulējis uz ielas, gūstot izteiktu ķermeņa atdzišanu, turklāt pa ceļam uz slimnīcu viņam iestājusies klīniskā nāve, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vītola sacīja, ka mediķiem izdevies vīrieti atdzīvināt, tomēr viņš samaņu nav atguvis un nogādāts slimnīcā smagā stāvoklī.

NMPD pārstāve aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un, redzot cilvēku guļam ārtelpās, pieiet pie viņa un pārliecināties, vai cilvēkam nav kļuvis slikti un nav nepieciešama mediķu palīdzība. Nereti cilvēkiem kļūst slikti kādas saslimšanas dēļ un viņi saviem spēkiem nespēj piecelties vai palūgt palīdzību, uzsver Vītola.

Ar ķermeņa atdzišanu vakar slimnīcā nonācis arī kāds 56 gadus vecs vīrietis Zemgalē. Viņš atrasts guļam grāvī.

Savukārt trīs cilvēki aizvadītajā diennaktī guvuši termiskus apdegumus. Rīgas reģionā pusotru gadu veca meitene applaucējusi zodu, kaklu un krūšu daļu, uzraujot sev krūzi ar karstu kafiju, bet gadu un trīs mēnešus vecs puisītis tādā pat veidā guvis galvas un kakla apdegumus. Savukārt Latgalē pusotru gadu vecs zēns guvis pēdas apdegumus, apgāžot trauku ar karstu ūdeni.

Kā ziņots, kopumā NMPD pagājušajā diennaktī saņēmis 1020 izsaukumus, no kuriem 171 bijis saistīts ar traumu gūšanu.


Написать комментарий