Idejas brīvdienām Daugavpilī: Dzīvnieku izstāde, Zvaigznes dienas peldēšanās, „Biznesa klases palāta” un daudz sporta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pienākusi kārtējā nedēļas nogale. Sinoptiķu solīto snigšanu daugavpilieši tā arī nav sagaidījuši, tomēr gaisa temperatūra ir pazeminājusies, un beidzot ir sasniegusi ziemai raksturīgo.

Ja jūs esat nolēmuši pavadīt sestdienu un svētdienu ārpus mājām tad, kā parasti mēs piedāvājam daugavpiliešiem un pilsētas viesiem pasākumu sarakstu, kurus var pat jāapmeklē brīvdienās.

Tātad, sestdien, 18. janvārī visus sporta cienītājus aicina uz Kultūras pils sporta zāli uz Latvijas BJSS Ziemas airēšanas čempionātu.
Olimpiskajā centrā notiks Latvijas jaunatnes un kadetu paukošanas čempionāts.

Tāpat brīvdienās Olimpiskajā centrā notiks dzīvnieku izstāde „Zooekspo Latgale 2014”, kurā varēs apskatīt vairāk nekā 1200 suņu šķirnes, kā arī ap 155 kaķu, baložu, trušu, mājas sesku, kāmju un pat čūsku šķirņu.

Sestdien plkst. 12:00 uzstāsies robežsargi ar suņiem, pēc tam notiks dzīvnieku terapijas seanss, bet vēlāk savas iemaņas demonstrēs suņi–glābēji.

Izstrāde strādā no 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļetes cena bērniem sastāda 1 eiro, pieaugušajiem – 3 eiro.

Bijušās 5. pamatskolas sporta zālē turpināsies Daugavpils atklātā sieviešu volejbola čempionāta sacensības.

Plkst. 18:00 daiļā cienītājus gaida Daugavpils teātrī, kurā notiks jautrās un asprātīgās komēdijas „Biznesa klases palāta” izrāde. Lomās: Jurijs Losevs, Viktors Jackevičs, Irina Kešiševa, Mihails Samodahovs, Žanna Lubgāne un Karīna Sidina. Biļešu cena no 1,41 līdz 4,25 eiro (0,99 – 2,99 Ls).

Svētdien, 19. janvārī visa pareizticīgo pasaule svin Zvaigznes dienu jeb Kunga Parādīšanās svētkus. Šajā dienā tiek svētīts ūdens. Pēc ūdens svētīšanas pareizticīgo baznīcās un zem atklātas debess upēs, dīķos, ezeros un akās iegūst īpašas īpašības un tiek uzskatīts par svētu. Ticīgie uzglabā šo svēto ūdeni visu gadu, svētī ar to savus mājokļus vai dzer tukšā dūšā ar lūgšanu.

Tiek uzskatīts, ka tas, kurš nopeldēsies vai vismaz iegremdēsies ledū izcirstajā āliņģī, būs visu gadu vesels un laimīgs.

Daugavpilī visi ticīgie varēs iegremdēties Šūņu ezera ūdenī no plkst. 13:00 līdz 17:00, kur būs ierīkotas speciālas laipas.

Pēc tik atsvaidzinošām ūdens procedūrām varēs apmeklēt Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionāta spēles U-12 grupā, kuras notiks Ledus halles arēnā.

Kinoteātrī „Renesanse” plkst. 17:00 sāksies tiešā hokeja spēles „Dinamo Rīga” un „Amur” translācija. 

19. janvārī

12:00 suņu–glābēju iemaņu demonstrācija
13:00 suņu karnevāls
Ieeja bērniem – 1 eiro, pieaugušajiem – 3 eiro. 


Написать комментарий