Kritusī Dombrovska valdība bija rīcībnespējīga, 'Vienotības' biedriem apgalvo Āboltiņa

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Valdības veidošanas procesā premjera amatam nominētās Laimdotas Straujumas pārstāvētās "Vienotības" valdei nākas saskarties arī ar partijas biedru neizpratni par to, kādēļ jaunajai valdībai izraudzīts "četri plus" modelis, tas ir, koalīcijai, ko veidoja "Vienotība", Reformu partija un Nacionālā apvienība, kā arī neatkarīgie deputāti, nolemts pievienot arī Aivara Lemberga ietekmē esošo ZZS.

To sestdien, 18. janvārī, uzrunājot "Vienotības" kongresa delegātus, atzina partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

" Mēs esam uz rezultātu orientēta partija, kura ir uzņēmusies atbildību par šīs valsts interesēm ilgtermiņā," skaidrojot vēlmi paplašināt koalīciju ar ZZS, saviem partijas biedriem teica Āboltiņa.

" Politiskajām partijām beidzot jāaizmirst savstarpējie aizvainojumi, sarkanās līnijas un jāvienojas kopīgam darbam," pauda "Vienotības" priekšsēdētāja.

Viņa arīdzan norāda, ka demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis jau pirms 21. novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas bijis spiests atzīt, ka koalīcija, kas tika izveidota pēc 2011. gada rudenī notikušajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, ir kļuvusi rīcībnespējīga.

Runājot par Dombrovska demisijas apstākļiem, "Vienotības" priekšsēdētāja atzīmē, ka arī valdošajai partijai nav svešas Latvijas sabiedrības kaites. "Mēs skaidri apzināmies to bezatbildības kultūru, kas Latvijā ir izveidojusies," viņa teica.

"Atbildība un tās trūkums pēdējos mēnešos ir kļuvuši par sabiedriskās diskusijas atslēgvārdiem. Cilvēku nolaidības un alkatības traģiskās sekas prasīja un joprojām prasa steidzamu rīcību," skaidrojot Dombrovska atkāpšanās iemeslus, sacīja Āboltiņa.
 


Написать комментарий