J.Dukšinskis: Labi, ka nepārdevām bijušo skolu ēkas un varam palīdzēt arodskolām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komentējot lēmumu par bijušās 5.pamatskolas telpu nodošanu bezatlīdzības lietošanā Daugavpils celtnieku profesionālajai vidusskolai (daļu telpu izmanto Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”), vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka, viņaprāt, labi, ka bijušo skolu ēkas netika pārdotas un tagad Dome var tās izmantot, lai palīdzētu arodskolām.

Jānis Dukšinskis atgādināja, ka nesen Dome pieņēma līdzīgu lēmumu un ES projekta īstenošanas laikā bijušās 4.pamatskolas ēku Turaidas ielā 11 nodeva bezatlīdzības lietošanā Daugavpils profesionālajai vidusskolai (bijušajam Daugavpils valsts tehnikumam).

Atbildot uz jautājumu, kāpēc valsts arodskolas izmanto pašvaldības telpas, vicemērs paskaidroja, ka patlaban VAS „Valsts nekustāmie īpašumi” pārziņā neesot telpu, kuras varētu tikt izmantotas mācību procesā. Savukārt Daugavpils pilsētas dome šādas telpas nodeva arodskolu bezatlīdzības lietošanā. Pēc J.Dukšinska vārdiem, arodskolas apmaksās tikai komunālos pakalpojumus.

Vicemērs atzīmēja, ka arodskolu modernizācijas projekti tiek realizēti vairākās pilsētās, bet Daugavpilī tos realizē uzreiz divas arodskolas, sakarā ar ko rodas problēmas ar telpām.


Написать комментарий