Uzsākta projekta «Mēs kopā dzīvojam mūsu valstī" realizācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2014.gadā tiek uzsākts EEZ finanšu instrumenta programmas projekts „Mēs kopā dzīvojam mūsu valstī”, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka minētais projekts, kura mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti dažāda vecuma grupu pārstāvjiem iesaistot mazākumtautību iedzīvotājus, ir pērn īstenotā projekta „Mūža atvasara” turpinājums.

Jāatzīmē, ka projekta ietvaros tiks īstenoti pasākumi, kas mazinās sociālo atstumtību tām mērķa grupām, kas atbilstoši statistikas un pētījumu datiem pakļautas sociālās atstumtības riskam – bērniem, jauniešiem, senioriem un jaunajām ģimenēm ar bērniem, kā arī personām ar zemiem ienākumiem; veicinās bērnu, jauniešu un senioru līdzdalību daudzveidīgos pasākumos, veicinot viņu iesaisti vietējās kopienas dzīvē, nodrošinās jaunu zināšanu un prasmju apguvi visām mērķa grupām.

Projektam piešķirtais programmas kopējais finansējums: 77 366,30 lati jeb 110 082,33 eiro. Projekta aktivitātēs piedalās Preiļi, Krāslava, Daugavpils pilsēta, Ilūkstes un Daugavpils novads. Līdzfinansējums no Daugavpils novada domes ir nepieciešams 1 128,26 latu jeb 1 605,37 eiro apmērā, no Ilūkstes novada – 691,52 latu jeb 983,94 eiro apmērā.

Pēc plašākas informācijas var griezties pie Daugavpils novada Sociālā dienesta sociālās palīdzības daļas vadītājas Ināras Pomjalovas tel.65476742; 26579469 un  pagastos pie sociālajiem darbiniekiem.


Написать комментарий