Sadzīves atkritumu izvešana privātajā sektorā Daugavpilī būs atkarīga no atkritumu apjoma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.janvārī Daugavpils pilsētas domē preses konferences laikā AS „Spec.ATU” vadītājs Valērijs Golubevs pastāstīja, kādas izmaiņas sadzīves atkritumu izvešanā privātajā sektorā gaidāmas sakarā ar grozījumiem likumdošanā.

V.Golubevs pastāstīja, ka decembra vidū uzņēmums saņēma Ekonomikas ministrijas un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vēstuli, kurā bija norādīts, ka līdz 20.janvārim uzņēmumam privātmāju iedzīvotāji, ar kuriem noslēgts līgums, jāinformē par iespēju sadzīves atkritumus izvest pēc saskaņotā grafika. Tādējādi cilvēki var noteikt, kāds atkritumu daudzums un cik bieži tiks izvests, no tā būs atkarīga arī pakalpojuma maksa.

AS „Spec.ATU” vadītājs paskaidroja, ka uzņēmuma privātā sektora klientiem parasti ir 120-140 litru konteineri, un maršrutu grafiks veidots tā, lai katru rajonu mašīna apmeklētu reizi nedēļā, un cilvēki atkritumus var izlikt vai neizlikt ārā. Atkritumi tika savākti neatkarībā no apjoma.

Tagad cilvēki paši izvēlēsies atkritumu izvešanas grafiku, un 120 litru konteinera izvešana reizi mēneši maksās 1,86 eiro, 2 reizes mēnesī – 3,73 eiro, katru nedēļu – 8,07 eiro.

Klienti joprojām izliks atkritumu konteinerus, tomēr tiem, kuri agrāk atkritumus atstāja dažādos maisos, uzņēmums, slēdzot jaunu līgumu, izsniegs marķētus maisus. V.Golubevs paziņoja, ka uzņēmums esot pasūtījis visai izturīgus maisus, tādēļ problēmām ar to lietošanu nevajadzētu rasties.

Tādējādi sakarā ar grozījumiem likumdošanā uzņēmumam jāizved atkritumu apjoms, par kuru tiek maksāts vai tiks savākti visi atkritumi un, atkarībā no to daudzuma, tiks izrakstīts rēķins.

Informāciju par jaunu kārtību uzņēmuma klienti saņems pa pastu. Valērijs Golubevs aicināja iedzīvotājus nesteigties dokumentus noformēt pirmajā dienā, bet ievērot grafiku, kas ir domāts katram atsevišķam rajonam. Līdz grafika saskaņošanai atkritumi tiks izvesti saskaņā ar iepriekšējo kārtību.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka iedzīvotājiem nav jāuztraucas par jaunu kārtību, jo noteikumi ļauj viņiem izvēlēties ērtu atkritumu izvešanas kārtību un grafiku. Vicemērs atzīmēja, ka privātajā sektorā esot deklarēts vairāk cilvēku, nekā faktiski dzīvo, tādēļ īpašnieki maksā par lielāku atkritumu apjomu. Tagad uzņēmums izvedīs atkritumus atkarībā no to apjoma, tādēļ jācer, ka iedzīvotājiem neradīsies vēlme savus atkritumus atstāt svešā atkritumu konteinerā.
 


Написать комментарий