RP nolemj ekonomikas ministra amatam virzīt Vjačeslavu Dombrovski

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Reformu partija (RP) pirmdien nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP), atsakoties no iepriekš oficiāli virzītās pašreizējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (RP) kandidatūras, ziņo LETA.

Lēmums respektēt Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) tiesības izvēlēties komandu RP valdes sēdē tika pieņemts ar balsu vairākumu, žurnālistiem norādīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Viņš pats balsojumā atturējās.

Lēmums tika pieņemts "vētrainās diskusijās", un RP joprojām līdz galam nepiekrīt Straujumas izvirzītajiem argumentiem. Daļa no valdes uzskatīja, ka RP būtu jāiet opozīcijā, norādīja Demiters.

Partijas valde augsti novērtēja līdzšinējā ekonomikas ministra Pavļuta profesionalitāti un paveikto ekonomikas jomā - gan uzsākot un virzot būtiskas reformas valsts un pašvaldību kapitāldaļu pārvaldībā, gan izstrādājot Nacionālo industriālo politiku ar konkrētiem atbalsta instrumentiem modernas ražošanas atjaunošanai, gan arī izstrādājot un apstiprinot pirmo Latvijas enerģētikas politikas ilgtermiņa stratēģijas dokumentu, informēja RP Saeimas frakcijas preses sekretārs Mārtiņš Etkins. Partijas valde uzsver, ka Pavļuts ir spējis iemantot lielāko valsts uzņēmēju organizāciju uzticību, kas paudušas atbalstu viņa darba turpināšanai.

"Vjačeslavs Dombrovskis ir kompetents ministra amata kandidāts, ar doktora grādu tieši ekonomikas zinātnē," uzsver Reformu partijas valdes priekšsēdētājs. "Arī viņa līdzšinējais darbs izglītības un zinātnes ministra amatā un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā ir pierādījis viņa kompetenci. Turklāt izglītības, pētniecības, inovāciju jomās ir daudz kopīgi darāmo darbu, ņemot vērā darba tirgus prognozes un Latvijas uzņēmēju un industrijas attīstības prioritāros virzienus. Vjačeslavs Dombrovskis arī viennozīmīgi varēs turpināt Daniela Pavļuta iesāktos darbus ekonomikas jomā," uzskata Demiters.

"Man nav šaubu, ka Daniels Pavļuts ir viens no labākajiem ekonomikas ministriem kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, tomēr apzināmies, ka valdības komandu veido premjera amata kandidāts un Straujumas kundzei ir šādas tiesības, savukārt valstij ir nepieciešama funkcionējoša un pilnvērtīga valdība," par Dombrovska sacīto informēja Etkins.

"Pārņemt Ekonomikas ministrijas vadību no augstas klases profesionāļa būs liels izaicinājums, tomēr esmu pārliecināts, ka varēšu turpināt Pavļuta iesāktos darbus. Turklāt noteikti aicināšu viņu strādāt savā komandā," pauda Dombrovskis.

Kā ziņots, Straujuma iebildusi pret RP izvirzīto ekonomikas ministra amata kandidātu Pavļutu. Svētdien, tiekoties ar RP pārstāvjiem, Straujuma aicināja šim amatam izvirzīt Dombrovski. RP par savu tālāko rīcību lēma šodien sasauktā valdes sēdē.

Kā ziņots, RP valde iepriekš nolēma ekonomikas ministra amatam oficiāli izvirzīt pašreizējo ministru Pavļutu, neraugoties uz to, ka Straujuma jau bija paziņojusi, ka neaicinās viņu jaunajā valdībā.

Argumentējot savu nostāju, Straujuma minēja to, ka, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdē notikušo traģēdiju, demisionēja Valda Dombrovska (V) vadītā valdība. Pieņemot šādu lēmumu, Valdis Dombrovskis paziņoja, ka nepiekritīs veidot nākamo valdību ētisku apsvērumu dēļ. "Uzskatu, ka, demisionējot valdībai, politiskā atbildība par notiekošo būvniecības nozarē ir jāuzņemas arī nozares ministram Danielam Pavļutam," norādīja Straujuma. Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.


Написать комментарий