Daugavpils pilsētas dome gatava piesaistīt ekspertus, lai saņemtu papildfinansējumu tramvaju iegādei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka janvārī Daugavpils pilsētas dome solīja izsludināt jaunu konkursu par tramvaju piegādi Daugavpilī, 20.janvārī preses konferencē žurnālisti interesējās, kā norit darbs pie iepirkuma dokumentācijas izstrādes.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka patlaban tiek pabeigts konkursa nolikums, kas tiks nosūtīts uz ministriju. Domes priekšsēdētājs paskaidroja, ka pašvaldība gatavo iepirkuma dokumentāciju tā, lai projekts tiktu realizēts gan papildfinansējuma gadījumā, gan tad, ja nāksies iztikt ar pašreizējiem līdzekļiem. J.Lāčplēsis paskaidroja, ka konkursa nolikumā jāparedz abi varianti, jo atkārtotas procedūras rīkošanai var pietrūkt laika.

Patlaban tiek novērtēti arī iespējamie ar projekta realizāciju saistītie riski, kas ir nepieciešams, lai Finanšu ministrija pieņemtu lēmumu par papildfinansējumu. Nepieciešamības gadījumā risku izvērtēšanai pašvaldība gatava piesaistīt ekspertus, atzīmēja J.Lāčplēsis.

Iepriekš noslēgto līgumu ar uzņēmumu „Белкоммунмаш” Dome nolēmusi lauzt un nekādas citas iespējas netiek izskatītas, paskaidroja Domē.
 


Написать комментарий