Rēzeknes projekta realizācijai ņems kredītu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Rēzeknes pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu ņemt aizņēmumu Valsts kasē 2 328 522 eiro Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta „Atbrīvošanas alejas posmā no Kosmonautu ielas līdz Maskavas ielai rekonstrukcija Rēzeknē nodrošinot Rēzeknes pilsētas industriālo teritoriju pieejamību uzņēmējdarbības attīstībai” īstenošanai, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls

Projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu drošu un pieejamu pilsētvidi uzņēmējdarbības attīstībai, iedzīvotāju labklājībai un komfortabli pieejamu pilsētas viesiem. Nodrošināt perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu segas nestspēju un satiksmes drošības līmeni, autobraucēju un kājāmgājēju komfortu, uzlabot ūdens atvadi.

Projekta ietvaros divi krustojumi (ar Maskavas, Viļakas ielu un Rūpnīcas ielu) tiks aprīkoti ar luksoforu sistēmām. Sabiedriskā transporta pieturvietas tiks izbūvētas atbilstoša paplašinājuma kabatās un būs aprīkotas ar metāla konstrukciju pieturvietu nojumēm, soliņiem un atkritumu urnām, ielās tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācija un rekonstruēts ielas apgaismojums, iela tiks aprīkota ar visām nepieciešamajām ceļazīmēm, horizontāliem un vertikāliem apzīmējumiem, ielas braucamajā daļā tiks uzklāts jauns asfaltbetona segums, ietves tiks bruģētas, paredzēts demontēt esošo elektropārvades līniju stabus un ierakt elektropārvades līniju zaļajā zonā, paredzēts uzstādīt jaunus ielas apgaismojuma balstus, izvietojot tos atbilstoši standartiem. Plānots uzstādīt apgaismojuma un luksoforu vadības sistēmu, kā arī uzstādīt videonovērošanas sistēmu un integrēt to pilsētas kopējā videonovērošanas sistēmā. Atbrīvošanas alejas labajā pusē plānots ierīkot veloceliņu.

Pēc visu iepirkumu noslēgšanās kopējās projekta izmaksas ir par 526 513,31 eiro (370 035,66 latiem) lielākas, nekā tās sākotnēji tika plānotas, un sastāda 3 182 245,21 eiro (2 236 494,66 latus). Pašvaldība ir saņēmusi avansu projekta realizācijai 853 723,09 eiro (600 000 latu) apmērā, līdz ar to pašvaldība plāno ņemt 2 328 522,12 eiro lielu kredītu.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 2 370 867,27 eiro, Valsts budžeta dotācija 104 597,09 eiro.


Написать комментарий