Grūtnieces, kuras smēķē, biežāk dzemdē gejus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Jauns pētījums liecina, ka kaitīgi ieradumi grūtniecības laikā var nopietni ietekmēt dažādus bērna smadzeņu attīstību faktorus, tostarp intelekta līmeni, iespējamu autisma attīstīšanos un pat seksuālo orientāciju.

Šādu hipotēzi izvirzījis Amsterdamas universitātes neirobioloģijas profesors Diks Svābs (Swaab), kurš nupat laidis klajā grāmatu "We Are Our Brains: A Neurobiography of the Brain, from the Womb to Alzheimer's".

Savā grāmatā profesors apgalvo, ka iespējamību, ka nākotnē gaidāmais bērniņš varētu piedzimt gejs, nosaka virkne faktoru, starp kuriem ļoti būtiski ir tieši mātes smēķēšana grūtniecības laikā un amfetamīnu lietošana.

"Arī tām sievietēm, kuras grūtniecības laikā cieš no stresa, visticamāk, piedzims homoseksuāli bērni, jo paaugstināts hormona kortizola līmenis ietekmē augļa dzimumhormonu izstrādāšanos," profesors skaidrojis intervijā izdevumam "The Sunday Times".

Pēc viņa vārdiem, augļa smadzeņu attīstība - tas ir tik delikāts process, ka pat visniecīgākās izmaiņas un satricinājumi var nopietni ietekmēt visu turpmāko cilvēka dzīvi.

Kā tipiskāko piemēru Svābs min pētījumu, kurš uzrādījis, ka sievietes, kas grūtniecības laikā uzņem sintētisko estrogēnu (DES), daudz biežāk dzemdē meitas, kurām vēlāk atklājas homoseksuālas vai biseksuālas noslieces.

Jau vairāk nekā 20 gadus šis preparāts sievietēm plaši tiek ieteikts kā līdzeklis, kas novērš spontāno abortu, un pētnieki atklājuši, ka astoņas no 117 meitenēm, kuru mātes lietojušas DES, ir ar homoseksuālām vai biseksuālām nosliecēm.

Kā teikts Svāba grāmatā, protams, arī alkohola lietošana nopietni ietekmē augļa smadzeņu attīstību, bet vēl viens no faktoriem ir automobiļu izplūdes gāzu iedarbība uz grūtnieci - gaisa piesārņojums palielina risku, ka var piedzimt bērns ar autismu.


Написать комментарий