I.Bulaša: Visiem Daugavpils novada skolās strādājošiem pedagogiem ir attiecīgas apliecības par latviešu valodas pārvaldīšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv lasītājiem, droši vien, ir zināms, ka tiesībsargs Juris Jansons skolotājus, kuri nepārvalda latviešu valodu, nosauca par slepkavām, jo bērnu apmācība krievu valodā esot pretrunā ar bērnu interesēm.

Lai noskaidrotu, vai šis jautājums ir aktuāls Daugavpils novada skolās, portāla Gorod.lv korespondents vērsās pie Daugavpils novada domes izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas.

„Protams, ja latviešu valoda nav skolotāja dzimtā valoda, šis jautājums var būt ļoti sāpīgs, tomēr jāsaka, ka visiem Daugavpils novada skolās strādājošiem skolotājiem ir attiecīgas apliecības par latviešu valodas pārvaldīšanu un viņi pilda savus pienākumus, mācot bilingvāli, ja tās ir bilingvālās izglītības iestādes, vai valsts valodā, ja tās ir latviešu skolas”, teica I.Bulaša. 

Atbildot uz korespondenta jautājumu, cik bieži tiek pārbaudītas pedagogu latviešu valodas zināšanas, I.Bulaša atzīmēja, ka Izglītības pārvalde šo funkciju neveic, jo ar to nodarbojas Valsts valodas centrs, turklāt par šādām pārbaudēm parasti iepriekš brīdina.


Написать комментарий