Valsts neatgūs līdz pusmiljardam eiro no 'Parex' ieguldītās naudas, prognozē Rimšēvičs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs vēl arvien stingri aizstāv 2008. gada novembrī pieņemto lēmumu par "Parex Bankas" pārņemšanu valsts īpašumā, taču atzīst, ka aptuveni 400 – 500 miljoni no bankas glābšanā ieguldītās naudas, visticamāk, netiks atgūti.

To Rimšēvičs atzina Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1", piebilstot, ka ir arī optimistiski noskaņoti cilvēki, kas cer, ka valsts tomēr atgūs lielāku "Parex Bankas" glābšanā ieguldītās naudas daļu. Tajā pašā laikā viņš īpaši uzsvēra, ka nauda bankai ir tikai aizdota un banka par to maksā procentus.

Rimšēvičs vēl arvien stingri aizstāv pozīciju, ka banku pārņemot pieņemtais lēmums nenoteikt noguldījumu izņemšanas ierobežojumus bijis pareizs.

"Delfi" jau ziņoja, ka 2010. gadā, sadalot valsts pārņemto "Parex Banku" tā dēvētajā labajā un sliktajā bankā, bijušā "Parex" aktīvu pārvaldīšana tika uzticēta "Citadelei", kas pārvalda "labos" aktīvus un "Revertai", kas pārvalda problemātiskos aktīvus. Valstij "Citadelē"" pieder gandrīz 75% akciju, kam patlaban tiek meklēts investors. Pārdodot "Citadeli" valsts cer atgūt daļu no "Parex Bankā" ieguldītās naudas.


Написать комментарий