Zolitūdes traģēdija – tā ir atsevišķu speciālistu kļūda, nevis sistēmas vaina, norāda 'Merks' vadītājs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Zolitūdes traģēdija ir atsevišķu speciālistu kļūda, nevis visas Latvijas sistemātiska būvniecības vaina, trešdien intervijā LTV sacīja būvkompānijas "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

"Kopumā sabiedrība, mūsu pasūtītāji, arī mēs paši šo traģēdiju uztveram kā atsevišķu speciālistu individuālu kļūdu - traģisku un krimināli sodāmu kļūdu, tomēr atsevišķu speciālistu kļūdu," intervijā sacīja Ozoliņš.

Notikušais neesot sistēmiska valsts problēma, ko varētu attiecināt uz visām jaunām ēkām, norādīja "Merks" valdes priekšsēdētājs.

Tāpat Ozoliņš norādīja, ka būvnieki valstī nebaidās no stingrāka regulējuma un ir gatavi strādāt ar jauno Būvniecības likumu, kas varētu stāties spēkā maijā.

Jau ziņots, ka 21.novembra vakarā Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji glābēji, bet vēl vairāki desmiti ļautiņu guva smagus ievainojumus. Arī starp cietušajiem bija ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.
 


Написать комментарий