Skolas direktors: Homoseksuālisma propaganda mācību iestādēs nav pieņemama

foto: izglitiba-kultura.lv
foto: izglitiba-kultura.lv

Biedrība „Sargāsim mūsu bērnus” ierosināja rīkot tautas referendumu ar mērķi ieviest Bērnu aizsardzības likumā labojumus par homoseksuālisma propagandas aizliegšanu bērnu mācību iestādēs, kā arī bērnu iesaistīšanas pasākumos aizliegumu, kuri propagandē viendzimuma laulības.

Tādēļ, lai uzzinātu cilvēku viedokli, kuri nodarbojas ar bērnu izglītību, šajā jautājumā portāls Gorod.lv vērsās pie Biķernieku pamatskolas direktora Alekseja Mackeviča, kurš izteica savu viedokli ne tikai kā skolas direktors, bet arī kā sociālo zinību skolotājs.

„Sociālo zinātņu priekšmeta pasniegšanas ietvaros tiek skarti reprodukcijas, seksuālo attiecību utt. jautājumi. Neskatoties uz to, mums ir grūti aprast ar domu, ka mēs esam Eiropas Savienības daļa, un tas ietekmē mūsu valsts politiku. Bet katrai valstij ir tiesības pieņemt savus likumus un vadīties pēc vērtībām, kuras nosaka valsts pamatus.

Latvijā lielākā iedzīvotāju daļa atbalsta mūsu tautas tradicionālās kristietības vērtības, kuras skaidri nosaka, ka homoseksuālisms ir grēks un sodoma. Jāsaka, ka arī es atbalstu tradicionālās vērtības, turklāt mani kolēģi, ar kuriem mēs diskutējām par šīm tēmām, ir vienisprātis ar mani. Man, ticīgam cilvēkam, homoseksuālisma propaganda ir pretdabiska parādība.

Homoseksuālisma propaganda bērnu mācību iestādēs nav pieņemama, tāpat kā kaut kādu citu apšaubāmu, neordināru un mūsu sabiedrībai neraksturīgu vērtību propaganda nepilngadīgo vidū, kuri vēl līdz galam nav kļuvuši par personībām. Manuprāt, tas ir bērnu tiesību pārkāpums – vērtību uzspiešana, kuras atšķiras no tiem principiem, pēc kuriem dzīvo viņu ģimenes.

Kā Latvijas pilsonis es uzskatu, ka šie likuma labojumi nāks tikai par labu mūsu valstij, turklāt demokrātiskā situācija mūsu valstī ir apdraudēta.

Tāpat jāatzīmē, ka vairāk nekā 70 pasaules valstīs homoseksuālās attiecības ir nelikumīgas, tai skaitā arī dažos ASV štatos.
Es obligāti parakstīšos par labojumu ieviešanu Bērnu tiesību aizsardzības likumā, turklāt to izdarīs mani tuvinieki un paziņas, jo mēs vālam mūsu valstij tikai labu un uzplaukumu”, – komentēja A. Mackevičs.  


Написать комментарий