12 Daugavpils bibliotēkari piedalījās akcijā „Gaismas ceļš – grāmatu draugu ķēde”

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Kā zināms, aizvadītajā sestdienā, 18.janvārī, Rīga oficiāli kļuva par šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Par godu šim notikumam Latvijas galvaspilsētā notika daudz dažādu pasākumu. Viens no tiem bija Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārcelšanai uz jaunajām telpām veltītā akcija - „Gaismas ceļš – grāmatu draugu ķēde”.

Akcijas ietvaros katra grāmata, kuru Latvijas iedzīvotāji uzdāvināja iepriekšējās akcijas "Tautas grāmatu plaukts" ietvaros, tika iepakota plastikātā, lai tiktu pasargāta no nelabvēlīgiem laikapstākļiem, un tika nodota no rokas rokā līdz pat jaunajām bibliotēkas telpām Gaismas pilī.

Pēc Latgales Centrālās bibliotēkas vadītājas vietnieces Dzidras Stupānes vārdiem, šajā neparastajā akcijā piedalījās 12 Daugavpils bibliotēku darbinieki.

Visiem, kuri vēlējās piedalīties grāmatu draugu ķēdē, bija iepriekš jāpiereģistrējas, lai uzzinātu, kurā laikā un vietā jāpiedalās akcijā. Daugavpils bibliotekāriem grāmatu draugu ķēdē bija jāpiedalās no plkst.13.30 līdz 14.00 jaunās Gaismas pils iekštelpās. Caur bibliotekāru rokām šajā īsajā laika periodā tika nodotas visdažādākās grāmatas, gan mūsu literatūras dižgaru darbi, gan vēstures, mākslas un citu nozaru literatūra. Ik pa brīdim jaunās ēkas sienas atbalsoja daudzbalsīgi dziedātās latviešu tautasdziesmas, īpaši daudz skanēja latgaliešu dziesmas.

„Mums bija iespēja piedalīties mūsu valstij tik nozīmīgā kultūras pasākumā un būt par nelielu posmu šai lielajā Gaismas ceļa ķēdē. Mums blakus stāvēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Jūrmalas, Līvānu, Ilūkstes bibliotēku darbinieki. Katrs saņēma aproci, atstarotāju ar Rīga-2014 simboliku. Jaunās bibliotēkas telpas ir ļoti gaišas un plašas!”, dalījās iespaidos D.Stupāne.

Kopumā Grāmatu draugu ķēde dažu stundu laikā uz jaunām bibliotēkas telpām nodeva 2 000 dāvinātas grāmatas. Akcijā piedalījās 14 000 cilvēku.

Pirmā grāmata devās ceļā plkst.12:00, bet pēdējā jaunajās telpās nonāca neilgi pirms plkst.17:00. Tā bija iepakota sarkanās krāsas papīrā kā dāvana un tās ierakstītajā novēlējumā tika izteikta pateicība visiem akcijas dalībniekiem un aicinājums piedalīties jaunās bibliotēkas ēkas atklāšanas svētkos šī gada augustā.


Написать комментарий