Pilsētas dome plaši nekomentē Daugavpils lidostas likteni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējo reizi tiekoties ar žurnālistiem, Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai ir novērtētas SIA „Daugavpils lidosta” kapitāldaļas, kādi ir darba rezultāti un kā pašvaldība redz turpmāko šī objekta attīstību, paziņoja, ka pašvaldības lidostā ieguldītie līdzekļi ir novērtēti.

„Nekas nenotiks, kamēr netiks pieņemts lēmums par lidostas attīstības projekta nodošanu privātās rokās”, atzīmēja pilsētas mērs. Pilsētas domes priekšsēdētājs nosauca lidostā ieguldīto līdzekļu summu, bet piebilda, ka tā, iespējams, nav precīza. Šo summu mēs nenosauksim, lai nekļūdītos, jo sadzirdēt to bija grūti. Cita informācija žurnālistiem netika paziņota, tostarp nebija runas par potenciāliem investoriem, kuri aizvadītajā nedēļā apmeklēja Domi.

Atgādināsim, ka pagājušā gada martā deputāti pieņēma lēmumu par SIA „Daugavpils lidosta” kapitāldaļu novērtējumu ar mērķi tās pārdot. Minētais lēmums bija saistīts ar to, ka pašvaldībai neizdevās piesaistīt investoru, tostarp valsts investīcijas, bet nacionālās attīstības plānā līdz 2020.gadam nav iekļauta reģionālo lidostu attīstība (t.i., līdz 2020.gadam SIA „Daugavpils lidosta” nesaņems valsts atbalstu). Šajā sakarā pašvaldības uzdevums bija nodrošināt uzņēmuma darbību no sava budžeta vai piesaistīt investoru, pārdodot kapitāldaļas.  


Написать комментарий