Par pārāk lēnu braukšanu sāks sodīt

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijas Valsts dome pirmajā lasījumā pieņēma likumprojektu, saskaņā ar kuru lēni braucošus autovadītājus sodīs, ja viņi nepalaidīs garām aiz viņiem braucošos automobiļus. Soda naudas apmērs sastādīs no 1000 līdz 1500 rubļiem.

Likumprojekts nosaka administratīvo atbildību par lēni braucoša transportlīdzekļa vadītāja, kurš brauc ārpus apdzīvotas vietas ar ātrumu, kas ir mazāks par 30 km/h, kā arī automobiļa, kurš pārvadā lielgabarīta kravu, prasības neizpildīšanu palaist garām aiz viņa braucošās mašīnas apdzīšanai vai apsteigšanai, – ziņo autonews.ru.

Dokumentu izskatīšanai iesniedza Liberāli demokrātiskās partijas frakcijas deputāti. Tajā teikts par Krievijas administratīvo pārkāpumu 12.11. pantu („Transporta kustības pārkāpumi pa automaģistrāli”): „Daudzu Rietumeiropas un Centrāleiropas valstu prakse parādīja, ka soda piemērošana lēni braucošo transportlīdzekļu vadītājiem, kuri nedod ceļu citiem ceļu satiksmes kustības dalībniekiem, ir attaisnojama kā pasākums, kurš uzlabo apstākļus uz ceļa”, – teikts likumprojekta paskaidrojuma rakstā.

Neskatoties uz to, ka dokuments tika pieņemts pirmajā lasījumā, noteikta skepse par jaunievedumu deputātu vidū pastāv. Valsts domes Transporta komitejas priekšsēdētājs Jevgeņijs Moskvičevs atzīmēja, ka Krievijā ir vairāk nekā 1 milj. km ceļu, un tikai 7% no tiem ir nomales, uz kurām var nobraukt šāds lēni braucošs transports. Pēc viņa vārdiem likumprojektam būs nepieciešama papildapspriešana.    


Написать комментарий