Londonā oficiants mēģināja arestēt bijušo premjerministru Toniju Blēru par iebrukumu Irākā

foto: as-avtoservice.ru
foto: as-avtoservice.ru

Viena no Lielbritānijas galvaspilsētas restorāniem oficiants mēģināja „arestēt” bijušo premjerministru Toniju Blēru par iebrukumu Irākā, kurš tika veikts pēc viņa lēmuma 2003. gadā, ziņo Lielbritānijas mēdiji.

Incidents notika modernā restorānā Tramshed Londonas Šordičas rajonā, kura Blērs pusdienoja kopā ar savu ģimeni un draugiem.
Anglosakšu juridiskā sistēma paredz tādu jēdzienu kā pilsoniskais arests. Tā būtība ir šāda: cilvēku, kuru meklē par likumpārkāpuma veikšanu vai kurš tika noķerts nozieguma vietā, var aizturēt persona, kurai tam nav oficiālu pilnvaru.

Oficiants Tvigi Garsija pastāstīja, kā viņš mēģināja arestēt Toniju Blēru: „Es piegāju pie viņa, uzliku roku viņam uz pleca un teicu: „Blēra kungs – tas ir pilsoniskais arests par noziegumu pret pasauli, tieši par jūsu lēmumu sākt karu pret Irāku. Es aicinu jūs nākt man līdzi uz policijas iecirkni, lai atbildētu uz šo apsūdzību”.

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs sāka diskusiju ar savu apsūdzētāju. Pēc Tvigi Garsijas vārdiem viņš teica: „Vai jums neliekas, ka jums jāuztraucas par Sīriju? Vai jūs nepiekrītat tam, ka Sadams bija cietsirdīgs diktators un viņu vajadzēja novākt?”

Bet oficiants iebilda: „Ne jau nelikumīga kara veidā”.

Pēc tam ģimene sāka aizstāvēt Toniju Blēru.

„Viens no viņa dēliem piecēlās, lai atvestu apsargu civiltērpā, kurš atradās stāvu zemāk. Es nolēmu ātrāk „nozust”, man pagātnē vairākas reizes jau bija domstarpības ar policiju, un tas nekad labi nebeidzas”, – paskaidroja oficiants.

Uzreiz pēc incidenta Tvigi Garsija, kuram bija nodoms kļūt par mūzikas producentu, aizgāja no darba restorānā.

Tonija Blēra preses sekretārs apstiprināja, ka oficianta aprakstītais incidents notika, – ziņo vm.ru/news.

Iebrukums Irākā notika pēc ASV prezidenta Džordža Buša un Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra iniciatīvas masu iznīcināšanas ieroču meklēšanai un valsts diktatora Sadama Huseina gāšanai. Pēc Lielbritānijas tiesībsargu datiem no 2003. gada Irākā gāja bojā 151 tūkst. cilvēku, bet masu iznīcināšanas ieročus tā arī neatrada …       


Написать комментарий