SIA „DDzKSU”: Neuzskaitītā ūdens rašanās iemesls ir saistīts ne tikai ar skaitītājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.janvārī SIA „Daugavpils DzKSU” notikušās preses konferences gaitā tika runāts par ūdens skaitītājiem un neuzskaitīto ūdeni.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc ir ieildzis pagājušā gada augustā SIA „DDzKSU” izsludinātais konkurss par ūdens skaitītāju iegādi, SIA „DdzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs atzīmēja, ka tas esot uzņēmuma darba jautājums, un piebilda, ka konkurss tika atcelts un izsludināts atkārtoti nevis sūdzības dēļ, bet sakarā ar nepieciešamību precizēt skaitītāju skaitu.

Tāpat apkalpojošās organizācijas pārstāvis paziņoja, ka šajā gadījumā nav runa par skaitītāju klases maiņu: uzņēmums plāno iegādāties B klases skaitītājus, kuri ir uzstādīti gandrīz visos pilsētas dzīvokļos. SIA „DDzKSU” izpilddirektore Valentīna Dedele paziņoja, ka A un B klases skaitītāji neesot atcelti, un datums, kad jāpāriet uz C klases skaitītājiem, neesot noteikts.

SIA „DDzKSU” paziņoja, ka pilsētā ir mājas, kurās ir uzstādīti paaugstināta jūtīguma skaitītāji, tādēļ ūdens starpība esot mazāka. Tomēr uzņēmums neplāno nomainīt visus skaitītājus, jo tās esot pārāk dārgi.

Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka ar neuzskaitīto ūdeni var cīnīties arī savādāk. Minot kādas konkrētas mājas rēķinu piemēru, viņš paziņoja, ka novembrī neuzskaitītā ūdens apjoms šajā mājā bija vairāk nekā 23%. Pēc iedzīvotāju pieprasījuma SIA „DDzKSU” pārbaudīja skaitītājus un decembrī šajā mājā bija mīnus 35,6% neuzskaitītā ūdens. Secinājums – cilvēkiem jāiesniedz pareizi skaitītāju rādījumi un jāseko līdzi situācijai. V.Dedele piebilda, ka SIA „DDzKSU” no savas puses seko neuzskaitītā ūdens daudzumam daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, un ja šis apjoms 3 mēnešus ir lielāks par 20%, tiek pārbaudīti ūdens skaitītāju rādījumi.

Jautājums, kā likt iedzīvotājiem savlaicīgi iesniegt patiesus skaitītāju rādījumus, bija retorisks. Likums aizliedz publiskot informāciju par iedzīvotājiem, kuri iesniedza nepatiesus skaitītāju rādījumus, tādēļ jācer, ka iedzīvotāji rīkosies godīgi vai viens no viņiem tiks iecelts kādā SIA „DDzKSU” vadošā amatā.
 


Написать комментарий