Protestos Kijevā pirmie bojāgājušie; policija šturmē barikādes

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Sadursmēs, kas izcēlušās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, ir pirmie bojāgājušie, bet policija ir sākusi uzbrukumu demonstrantu barikādēm, trešdien vēsta ārvalstu mediji.

Policija uzbrukumu protestētāju celtajām barikādēm Gruševska ielā, kur notikušas pēdējo dienu vardarbīgās sadursmes, sākusi agri no rīta. Likumsargi atstūmuši demonstrantus no barikādēm, bet vēlāk atkāpušies, kad ieradušies demonstrantu papildspēki. No pilsētas pienākušas ziņas par vienu nošautu protestētāju, ziņo BBC.

Ziņas par nošautā demonstranta nāves iemesliem ir pretrunīgas. Saskaņā ar citu aculiecinieku versiju vīrietis gājis bojā, kad viņam blakus sprāgusi trokšņa granāta, ziņo aģentūra "RIA Novosti". Ukrainas Iekšlietu ministrija ir sākusi izmeklēšanu.

Aģentūra "Interfax" no avota tiesībsargājošajās iestādēs uzzinājusi, ka vīrietim ir šautas brūces galvā un krūtīs.

Savukārt slimnīcā otrdien miris kāds 22 gadus vecs jaunietis, kurš 20. janvārī nokritis no 13 metrus augstas "Dinamo" stadiona kolonādes, kas atrodas sadursmju vietā, atsaucoties uz Maidana pašaizsradzības štābu, ziņo laikraksts "Segodņa".

Protestētājs kopā ar citiem aktīvistiem no kolonādes apmētājis policiju ar degmaisījuma pudelēm. Uz būves tad uzlīduši arī vienības “Berkut” kaujinieki. Visi protestētāji, izņemot divus, paspējuši aizbēgt, bet palikušos miliči sākuši sist. Viens no tiem – slimnīcā mirušais - nokritis zemē.

Jaunas sadursmes trešdien sākušās, kad policija sākusi aizturēt protestētājus.

Premjerministrs Mikola Azarovs otrdien vakarā brīdināja, ka policija izmantos spēku, ja turpināsies pēdējās dienās piedzīvotie nemieri.
 


Написать комментарий